LCHF Madžarica

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 6

SESTAVINE: 
Za testo (pekač velikosti 32 x 20 cm): 
* 250g skute 
* 250g masla sobne temperature 
* 4 jajca 
* 10 jedilnih žlic razmaščene kokosove moke 
* 1 jedilna žlica indijskega trpotc
* 1,5 jedilne žlice sladila eritritol
* 1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremo: 
* 500g mascarpone 
* 2 jedilni žlici kisle smetane 
* 2 jedilni žlici kakava v prahu 
* 2 jedilni žlici sladila eritritol
* 80g temne čokolade brez sladkorja
Za čokoladni preliv: 
* 80g temne čokolade brez sladkorja 
* 2 jedilni žlici olivnega olja

OPIS POSTOPKA: Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo. Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa. Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo.

ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag

SESTAVINE:  Za testo (pekač velikosti 32 x 20 cm): * 250g skute * 250g masla sobne temperature * 4 jajca * 10 jedilnih žlic razmaščene kokosove moke * 1 jedilna žlica indijskega trpotc* 1,5 jedilne žlice sladila eritritol* 1 čajna žlička pecilnega praška Za kremo: * 500g mascarpone * 2 jedilni žlici kisle smetane * 2 jedilni žlici kakava v prahu * 2 jedilni žlici sladila eritritol * 80g temne čokolade brez sladkorja Za čokoladni preliv: * 80g temne čokolade brez sladkorja * 2 jedilni žlici olivnega olja OPIS POSTOPKA: Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo. Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa. Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo. ČAS PRIPRAVE: 90 minRECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo. Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa. Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek