Čokoladni tiramisu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni tiramisu

SESTAVINE:

Biskvit:

* 4 beljaki

* pecilni

* 3 merice proteinov

* eritritol 

* vanili aroma


Krema:

* 350g grskega jogurta

* stevia

* 4 žlice pravega kakava

* merica protein desserta

* 20g želatine (ali agar agar)

* kava

* rum



OPIS POSTOPKA: Za testo stepemo beljake v sneg in narahlo vmešamo še pecilni, eritritol, proteine in aromo. Pečemo 10 min na 170 stopinjah. Za kremo vse sestavine zmešamo (jogurt, stevija, kakav, dessert in želatino). Skuhamo kavo in jo pomešamo z malo ruma. Ko je testo pečeno začnemo sestavljati tiramisu. Spodnja plast je biskvit, čez prelijemo kavo, sledi krema in postopek še enkrat ponovimo. Damo v hladilnik za par urc.



ČAS PRIPRAVE: 30min

RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah


, Za testo stepemo beljake v sneg in narahlo vmešamo še pecilni, eritritol, proteine in aromo. Pečemo 10 min na 170 stopinjah. Za kremo vse sestavine zmešamo (jogurt, stevija, kakav, dessert in želatino). Skuhamo kavo in jo pomešamo z malo ruma. Ko je testo pečeno začnemo sestavljati tiramisu. Spodnja plast je biskvit, čez prelijemo kavo, sledi krema in postopek še enkrat ponovimo. Damo v hladilnik za par urc.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.