Mleta kava Panama Signature (Arabica – Catuai) 150 g
Sestavine: 100 % kava Arabica – Catuai
Poreklo: Boquete, Panama
Neto količina: 150 g
Praženje: srednje temno (medium-dark roast)
Način obdelave: naravni postopek (natural process)
Priprava turške kave: V primerni posodi zavrite vodo in jo odstavite z grelne površine. Dodajte približno 2 čajni žlički kave na 100 ml vode ter premešajte. Posodo znova pristavite na grelno površino, da se kava počasi dvigne. Nato jo odstranite in počakajte, da se usedlina posede. Po želji dodajte sladkor ali mleko.
Priprava espesso kave: Pripravite jo po navodilih vašega kavnega aparata ali kavnega kuhalnika (‘kafetiere’).
Opozorilo: Visoka vsebnost kofeina. Ni priporočljivo za otroke ali nosečnice ali doječe matere.
Shranjevanje: Hranite v suhem in temnem prostoru, zaščitenem pred toploto in vlago. Embalažo po uporabi tesno zaprite.
Ali je kava 100 % Arabica?
Da, Panama Signature vsebuje izključno zrna sorte Arabica – Catuai.
Kaj pomeni “direct trade”?
Direct trade pomeni neposredno sodelovanje s farmo, brez posrednikov. Takšen pristop omogoča popolno sledljivost, nadzor nad kakovostjo in trajnostno pridelavo kave.
Kaj pomeni “specialty coffee”?
Gre za kavo najvišje kakovosti, ki je ocenjena z več kot 80 točkami po mednarodni ocenjevalni lestvici SCA.
Kakšnega okusa je kava?
Okus je bogat, z rahlo čokoladno in karamelno noto ter naravno sladkobo.
Ali je primerna za espresso aparat?
Da. Primerna je za pripravo tako v džezvi kot v kafetjeri.
Kakšna je stopnja praženja?
Kava je srednje temno pražena (medium-dark roast) – popolno ravnovesje med aromo in močjo.
Ali vsebuje dodane arome ali sladkor?
Ne, gre za 100 % naravno kavo brez dodatkov.
Od kod prihaja kava?
Iz pokrajine Boquete v Panami, znane po najboljših kavah na svetu. Gojena je pod vulkanom Baru, kjer kombinacija vulkanske prsti, nadmorske višine in blagega podnebja ustvarja popolne pogoje za vrhunsko kavo Arabico.
Kakšna je razlika med naravno (natural) in prano (washed) kavo?
Pri naravni kavi, kot je Panama Signature, se kavne češnje sušijo cele – plod z lupino in ovojem vred. Tak način ohrani več naravne sladkobe in sadnih tonov. Pri prani kavi se lupina in ovoj odstranita z vodo, zato ima čistejši, a manj sladek okus.
Kako ohranim svežino kave po odprtju?
Kavo hrani v tesno zaprti embalaži, stran od svetlobe, vlage in toplote. Za najboljšo aromo jo je potrebno porabiti v 30 dneh po odprtju.
Ali je primerna tudi za cold brew?
Da. Zaradi svojega naravnega postopka obdelave in uravnoteženega okusa je odlična tudi za pripravo cold brew napitkov.
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: