Lchf tiramisu

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*3 jajca
*čajna žlička sladila sugar sweet 1:10
*100 g kokosove fino mlete moke
*20 g psiliuma
*1 zavoj pecilnega praška
*50 g zmehčanega masla
*1 JŽ jabolčnega kisa
*100 ml vode
*100 ml sladke smetane
*kuhana kava za preliv biskvita

Krema:
*200 ml sladke smetane
*3 jajca
*žlička sladila sugar sweet 1:10

Nadev:
*300 ml sladke smetane
*kakav

OPIS POSTOPKA: Ločiš rumenjake in beljake ter beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš sladilo in jih penasto umešaš. Dodaš ostale sestavine, premešaš, dodaš beljake in pečeš 15 min na 200°C. Testo ohladiš in nadrobiš ali pa izrežeš koščke v obliki dna posodice. Testo nadevaš v modelčke in preliješ s kuhano kavo (količina po želji, jaz sem prelila dno s 4 čajnimi žličkami). Za kremo ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg, rumenjakom primešaš sladilo in jih penasto stepeš. Sladko smetano skuhaš do vretja, primešaš rumenjake in na zmernem ognju kuhaš še 3 minute. Dodaš sneg iz beljakov in kuhaš še 3 do 5 min. Nato nekoliko zgoščeno maso odstaviš in ohladiš. Če je ohlajena masa preredka, lahko dodaš čajno žličko konjac glukomanan moke. Ko je krema ohlajena jo nadevaš na testo. Nadevaš še eno plast testa in okrasiš s kremo ter sladko smetano, čez katero potrosiš še kakav.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek