Presni tiramisu
SESTAVINE:
* 400 gramov mandljeve moke
* 400 gramov kokosove moke
* 200 gramov dateljnov
* 200 gramov kokosovega olja
* 1 dcl agavinega nektarja
* 1 dcl črne kave
* agar agar
* lecitin v prahu
* ekstrakt vanilije
OPIS POSTOPKA: Mandljevo moko prelijemo z decilitrom močne črne kave, dodamo 100 gramov stopljenega kokosovega olja in vanilijo. K temu primešamo še dateljnovo pasto, ki jo dobimo tako, da 200 gramov dateljnov do gladkega zmešamo s približno decilitrom vode (če želimo močnejši okus po kavi uporabimo namesto vode kavo).
Kokosovo moko zmeljemo v kavnem mlinčku do finega. Gladko mleto moko nato v mešalniku premešamo z 1-2 dcl vode, 1 dcl agave in 100 grami stopljenega kokosovega olja. Vmešamo še 2 žlici lecitina v prahu in nekoliko ohlajen agar agar, pripravljen z vrelo vodo (približno 0,3 dcl). Dodamo še ščepec soli in dobro premešamo.
Obe masi razpolovimo in izmenično razporedimo v plasteh. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi in po vrhu posipamo kakav v prahu.
Uporabili smo tortni model s premerom 20 cm.
RECEPT SESTAVIL: Sašo Sketa - PRESNO.SI
Komentarji 2
Mark
objavljeno dne 27.04.2014Maščobe, ki jih vsebuje ta izdelek so izključno koristne, VENDAR se strinjam, da velikih količin takega izdelka NE smemo zaužiti naenkrat. V kolikor nisi strokovno podkovana s področja kemije in nutricionistike, ti za branje priporočam poljudnoznanstveno knjigo dr. Lustiga, endokrinologa, z naslovom: Mastna laž. Boš spremenila mnenje o hidratih / maščobah.
karmen
objavljeno dne 06.04.2014