Proteinski tiramisu

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 beljaki
* 2 žlici kokosove moke
* 2 žlici happy cacao mix
* 1 čž pecilnega praska
* 1 žlica čokoladnih proteinov (po želji)
* 1/2 skodelice skyr ali grškega jogurta
Vanilijeva krema:
* 400 g skyr
* vanilijeva aroma
* 3 čž vanilijevih proteinov +kava

OPIS POSTOPKA:
 Z električnim mešalnikom zmiksamo beljake v sneg. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine. Z lopatko pripravljeni masi nežno umešamo sneg iz beljakov. Pripravljeno testo pečemo 25 min na 170 °C. Ko je testo pečeno, pustimo da se ohladi. Medtem skuhamo kavo, pripravimo skodelice in vanilijevo kremo. Vanilijevo kremo pripravimo tako, da v posodi zmešamo skyr z vanilijevimi proteini in vanilijevo aromo. Ohlajeno testo nadrobimo, prelijemo s kavo, premešamo in pustimo 5-10 min, da se testo prepoji s kavo. Nato po plasteh kavno testo in vanilijevo kremo izmenično naložimo v skodelice. Potresemo s happy cacao mix prahom.

ČAS PRIPRAVE: 45 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek