Lava cake z ovsenimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lava cake z ovsenimi kosmiči

SESTAVINE za (dve porciji):
* 100 g ovsenih kosmičev
* Ščep soli
* 2 žlici kakava
* Malo pecilnega praška
* 2 žlici medu oz po okusu
* 100 g gostega kokosovega mleka
* Kokosovo olje za namestitev posodic
* 2 koščka temne čokolade (vsak cca 20 g)

OPIS POSTOPKA: Ovsene kosmiče delno zmeljemo v ovseno moko (jaz dam celotno količino v sekljalnik in zmeljem tako, da ni povsem gladka moka). Dodamo kakav v prahu, sol in pecilni prašek. Premešamo. Nato dodamo mokre sestavine-kokosovo mleko in med. Premešamo da dobimo gosto maso. Za peko uporabimo posodice za pripravo sufleja. Obe posodici namastimo s kokosovim maslom, da se bo po koncu peke naša tortica lepo odstranila iz modela. V vsako posodico damo žlico mase, na sredini oblikujemo luknjo v kazero damo košček temne čokolade. Najbolje je, da uporabimo en kos čokolade, saj se bo tako lepo raztopila in bo po koncu peke stekla iz tortice. Nato dodamo še preostalo maso. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut. Še vročo zvrnemo na krožnik in postrežemo. Recept je primeren tako za zdravo sladico kot tudi za zajtrk.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.