Presni snickers

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.1)
Št. ocen: 13

SESTAVINE: 
Osnova:
* 200g datljev
* 150 g zmletih arašidov (navadnih, nepraženih)
* lupina ene limone
Peanut del:
* 100-150 g arašidovega masla (rok's peanut butter)
* 50g zmletih arašidov (nekaj jih lahko narežemo na manjše koščke)
* 60-70g stopljene kokosove ali kakavove maščobe/olja (jaz sem dala pol vsake)
* 1JŽ javorjevega sirupa (lahko več, odvisno, kakšno sladkost želimo doseči)
Čokoladni del:
* 50g kakava v prahu
* 1JŽ javorjevega sirupa
* malo kokosovega olja (samo za strditev)
* 2JŽ arašidovega masla

OPIS POSTOPKA: Pri osnovi predčasno namočimo datlje v toplo vodo, da se zmehčajo (za prib. 1h), predčasno zmeljemo tudi arašide. Datlje odcedimo, jih dodamo k arašidom in dobro pregnetemo. Zraven pa dodamo še limonino lupino. Osnovo nato položimo v model torte ali pa v model muffinov. Pri arašidovi kremi damo v mešalnik vse potrebne sestavine. Blendamo tako dolgo, da nastane enakomerna, gosta zmes. Maso tako razporedimo po osnovi in damo v zmrzovalnik za cca. 30min, da se masa malce strdi. Med tem časom že pripravmo čokoladni preliv. Zmešamo vse sestavine, ki so potrebne za ta preliv in razporedimo po modelčku. Vse skupaj zopet damo v zmrzovalnik za nekaj časa, samo da se strdi. Hranimo v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVIL: Eva Boto 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek