VIDEO: Presna torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Presna torta

Presna in božanska torta za katero ne potrebuješ več kot 15 min časa je sestavljena iz 3 plasti. Določene sestavine lahko tudi poljubno prilagodiš (uporabiš namesto ovsenih kosmičev, pirine ali uporabiš namesto kokosove moke, mandljevo moko ali namesto mešanice semen uporabiš samo eno vrste semen). Prav tako lahko poljubno prilagodiš sadje v torti - uporabiš svoje najljubše sadje ali sadje, ki ga imaš doma.

SESTAVINE:
Osnova:
* 2 dcl vode
* 100g mešanice semen (sezam, lan, sončnice)
* 100g ovsenih kosmičev
* 50g kokosovega sladkorja
* 100g fino mlete kokosove moke
* 100g datljev, ki smo jih predhodno namočili v vodo za vsaj 1 uro
* 1 žlica kokosovega olja
Sadje:
* 2 banani
* 350 g jagod
* 150 g malin
Čokoladna krema:
* 200g datljev, ki smo jih predhodno namočili v vodo za vsaj 1 uro
* 50g 100% presnega kakava v prahu
* 2 dcl vode
* 3 žlice kokosovega olja

Okrasitev: maline 

OPIS POSTOPKA: Najprej v blenderju zmiksamo datlje in vodo. Nato dodamo vse ostale sestavine za osnovo - spodaj damo mokre sestavine in zgoraj suhe. Če je masa presuha dodamo še malo vode. Dobljeno maso stresemo v pekač za torte (jaz sem uporabila premer 28 cm) in jo razporedimo po dnu pekača.

Nato narežemo jagode in banane na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast jagod in malin.

Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje in vodo. Dodamo jim kakav v prahu in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Če je krema pregosta dodamo še malo vode.  Maso nato vlijemo čez sadje.

Torto okrasimo z malinami oz. poljubno. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 minut. Torta ostane v hladilniku ok 3 dni, čeprav jo bo verjetno že prej zmanjkalo :)

ČAS PRIPRAVE: 15 min + ohlajanje

Najprej v blenderju zmiksamo datlje in vodo. Nato dodamo vse ostale sestavine za osnovo - spodaj damo mokre sestavine in zgoraj suhe. Če je masa presuha dodamo še malo vode. Dobljeno maso stresemo v pekač za torte (jaz sem uporabila premer 28 cm) in jo razporedimo po dnu pekača. Nato narežemo jagode in banane na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast jagod in malin. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje in vodo. Dodamo jim kakav v prahu in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Če je krema pregosta dodamo še malo vode.  Maso nato vlijemo čez sadje. Torto okrasimo z malinami oz. poljubno. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 minut. Torta ostane v hladilniku ok 3 dni, čeprav jo bo verjetno že prej zmanjkalo :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.