Hrustljavčki brez peke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE (za 15 hrustljavčkov):
*
2 res polni žlici kakovostnega 100% arašidovega masla
* 2 žlici najljubšega medu
* 1 velika žlica kokosovega olja (v trdi obliki, če imate raztopljenega se količina sorazmerno poveča)
* 1 žlička ekstrakta vanilje
* 1 žlička cimeta (po okusu)
* 4 žlice ovsenih kosmičev
* 2 žlici koruznih kosmičev (cornfleksa)
* 2 žlici 100% kakava v prahu
* 1 žlica drobno sesekljane temne čokolade
* ščep soli

OPIS POSTOPKA:
Najprej v posodi zmešamo arašidovo maslo (naj bo kakovostno), med in kokosovo olje. Po potrebi segrejemo, da se sestavine zmehčajo. Dodamo začimbe, ščep soli in kakav. Premešamo. Nazadnje dodamo drobno sesekljano čokolado, ovsene in koruzne kosmiče. Oblikujemo majhne kupčke, ki jih polagamo na papir za peko.
Pripravljene hrustljavčke pred postrežbo dobro ohladimo. Hranimo jih v hladilniku.
Pa dober tek :) Zraven pa super paše zdrav Malincin kakav - Happy cacao mix

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

SESTAVINE (za 15 hrustljavčkov): * 2 res polni žlici kakovostnega 100% arašidovega masla * 2 žlici najljubšega medu * 1 velika žlica kokosovega olja (v trdi obliki, če imate raztopljenega se količina sorazmerno poveča) * 1 žlička ekstrakta vanilje * 1 žlička cimeta (po okusu) * 4 žlice ovsenih kosmičev * 2 žlici koruznih kosmičev (cornfleksa) * 2 žlici 100% kakava v prahu * 1 žlica drobno sesekljane temne čokolade * ščep soli OPIS POSTOPKA: Najprej v posodi zmešamo arašidovo maslo (naj bo kakovostno), med in kokosovo olje. Po potrebi segrejemo, da se sestavine zmehčajo. Dodamo začimbe, ščep soli in kakav. Premešamo. Nazadnje dodamo drobno sesekljano čokolado, ovsene in koruzne kosmiče. Oblikujemo majhne kupčke, ki jih polagamo na papir za peko. Pripravljene hrustljavčke pred postrežbo dobro ohladimo. Hranimo jih v hladilniku. Pa dober tek :) Zraven pa super paše zdrav Malincin kakav - Happy cacao mix.  ČAS PRIPRAVE: 10 minutRECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek