Avokadova sladica iz kozarca
SESTAVINE za 4-5 oseb:
Podlaga:
* 100g polnozrnatih piškotov
* 1 čajna žlica kakava
* 40g kokosovega olja
Avokadova krema:
* 150g indijskih oreščkov
* 1 zrel avokado
* 4-5 čajnih žlic eritritola
* Sok 1/2 limete
* 2 jedilni žlici čičerikine vode
Mascarpone krema:
* 100g indijskih oreščkov
* 100g mascarpone sira
* 2 jedilni žlici agavinega sirupa
Posip:
* Malo prihranjene mase iz podlage
* Na koščke narezana nektarina
OPIS POSTOPKA: Polnozrnate piškote razdrobimo in jim dodamo kakav. Dobro premešamo. Dodamo stopljeno kokosovo olje in pregnetemo, da se sestavine povežejo in nastane masa. Maso razdelimo v kozarce in jo pritisnemo ob dno. Eno jedilno žlico mase si pustimo za posip. Indijske oreščke zmeljemo v mešalniku. Nato dodamo avokado, eritritol in sok limete. Z mešalnikom stepemo čičerikino vodo in jo, z lopatko za mešanje, primešamo k ostalim sestavinam. Ko dobimo enotno zmes, jo premažemo čez podlago. Za mascarpone kremo najprej v mešalniku zmeljemo indijske oreščke. Z lopatko za mešanje primešamo mascarpone sir in agavin sirup. Razporedimo čez avokadovo kremo in posujemo z zmesjo iz podlage. Dodamo na koščke narezano nektarino in postrežemo. Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)