Čokoladni browniji iz črnega fižola
SESTAVINE:
* 250 g črnega fižola (speremo pod vodo)
* 2 žlici pravega kakava
* 40 g ovsenih kosmičev
* Ščepec soli
* 75 g agavinega sirupa
* 2 žlici eritritola
* 40 g sončničnega olja
* Pol žličke pecilnega praška
* 130 g narezane temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 °C. Kvadratast pekač obložimo s peki papirjem.
V multipraktiku zmešamo vse sestavine (razen čokoladnih koščkov). Ko je masa dobro zmešana, dodamo približno ¾ narezane čokolade in zmešamo. Maso vlijemo v pekač ter posujemo preostanek čokolade po vrhu.
Pečemo 15 min oz. dokler ni pečeno (preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati čist). Ko so browniji pečeni, jih pustimo stati, da se ohladijo.
Brownije lahko postrežemo, kot so, ali pa z vročimi borovnicami, sladoledom ...
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar - h3althyland
Komentarji (0)