Presna torta s kokosom in malinami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:    
Spodja plast:
* 200 g datljev
* 100 g mletih mandljev
* 4 žlice mešanice semen
* 5 žlic kokosovo moke
* 2 žlici presnega kakava
Zgornja plast:
* 100 g indijskih oeščkov
* 50 g datljev
* sok 1 limone
* 2 žlici kokosove moke
* 60 g stopljenega kakavovega masla
* malo vode
* maline (sveže ali zamrznjene)
* kokosov čips 

OPIS POSTOPKA: Za par ur namočimo datlje ter indijske oreščke. V mešalnik damo vse sestavine za spodnjo plast in jo dobro zmiksamo. Plast namažemo v manjši model z torto (prb. 22 cm premera). Plast posujemo z malinami. V mešalniku nato zmiksamo še vse sestavine za drugo plast. To namažemo čez plast malin. Prvo in drugo plast lahko tudi zamenjamo :) Tortico lahko okrasimo z malinami, kokosovim čipsom ali nastrganim kokosom. Pustimo jo za par ur v hladilniku in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek