Presne čokoladno-mint kocke

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Dno:
* 1/2 skodelice orehov
* 1/2 skodelice mandljev
* 1/2 skodelice namočenih datljev
* 3 žlice kakava v prahu
* ščepec himalajske soli
Zelena krema:
* 1 velik zrel avokado, olupljen
* 2 žlici posušenih metinih listov (zmiksamo v prah) /ali uporabimo ekstrakt mete (v tem primeru bo par kapljic dovolj
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 3 žlice kokosovega olja
Čokoladni preliv:
2 žlici kokosovega olja
1 žlica kakava v prahu
1 žlica sladila (javorjev sirup, med, kokosov sladkor, ...)

OPIS POSTOPKA: 
Uporabila sem plastično posodo dimenzij 11x18 cm. Dno in stranice obložimo s peki papirjem. Za dno najprej zmiksamo orehe in mandlje. Dodamo namočene datlje, kakav v prahu in sol. Zmiksamo v homogeno zmes. Maso razporedimo po dnu pripravljene posode in postavimo v hladilnik. V mešalnik damo avokado, meto in sladilo, zmiksamo do gladkega. Dodamo kokosovo olje in še enkrat zmiksamo. Zmes vlijemo na ohlajeno dno in postavimo v zamrzovalnik za eno uro. Pazimo da ne zmrzne! Čokoladni preliv naredimo tako, da samo segrejemo prazen lonec. Odstranimo z ognja. Notri damo kokosovo olje, toplota od posode nam ga bo lepo stopila, dodamo kakav in na koncu dodamo sladilo, zmešamo v gladko zmes. Čokolado prelijemo po vrhu in postavimo v hladilnik za nekaj ur. Pred rezanjem kvadratov, sladico previdno vzamemo iz posode in položimo na desko za rezanje. Oster nož pomočimo v kozarec vroče vode za nekaj minut, ga obrišemo in tako bomo brez težav sladico razrezali v kvadrate. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVIL: Katja Zupanc 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek