Presna ploščica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna ploščica

SESTAVINE:
* 200 g datljev (brez koščic)
* 100 g indijskih oreščkov
* 2 žlički 100% kakava v prahu
* ščepec soli

OPIS POSTOPKA: Datlje damo v posodo in jih prekrijemo z vročo vodo za 5-10min (dokler se ne zmehčajo). Med tem časom v multipraktiku zmiksamo oreščke, kakav in sol (kako dolgo, je odvisno od tega kakšne koščke želimo v ploščici-dlje mešamo, manj jih bo, saj bo masa prehajala v maslo). Nato dodamo datlje (brez vode) in miksamo, dokler ni več vidnih kosov. Dobimo lepljivo zmes, ki jo enakomerno razporedimo na pladenj in damo v zamrzovalnik za 15 min. Nato vzamemo ven in narežemo. Ploščice hranimo zavite v peki papir, v zaprti posodi, v hladilniku (cca 7 dni) ali zamrzovalniku (cca 3 mesece).

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Lešnik Sajovic

* 200 g datljev (brez koščic)* 100 g indijskih oreščkov* 2 žlički 100% kakava v prahu* ščepec soli  Datlje damo v posodo in jih prekrijemo z vročo vodo za 5-10min (dokler se ne zmehčajo). Med tem časom v multipraktiku zmiksamo oreščke, kakav in sol (kako dolgo, je odvisno od tega kakšne koščke želimo v ploščici-dlje mešamo, manj jih bo, saj bo masa prehajala v maslo). Nato dodamo datlje (brez vode) in miksamo, dokler ni več vidnih kosov. Dobimo lepljivo zmes, ki jo enakomerno razporedimo na pladenj in damo v zamrzovalnik za 15 min. Nato vzamemo ven in narežemo. Ploščice hranimo zavite v peki papir, v zaprti posodi, v hladilniku (cca 7 dni) ali zamrzovalniku (cca 3 mesece).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.