Sočni fižolovi browniji z ajdovo kašo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 200g rjavega fižola
* 200g kuhane ajdove kaše
* ščep soli
* 3 žlice agavinega sirupa
* 2 jajci
* pecilni prašek
* vanilijev ekstrakt
* temna čokolada
* kokosovo olje
* kakav

OPIS POSTOPKAČez noč namočeno ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu (cca. 15 minut). Odcedimo in pustimo, da se ohladi. Prav tako skuhamo fižol, ki smo ga pred tem namakali čez noč ali pa uporabimo kar tistega iz pločevinke. Tekočino dobro odcedimo in tako fižol, kot ajdovo kašo stresemo v blender. Dodamo še tri žlice agavinega sirupa, 2 jajci, 3 žlice kokosovega olja, žličko vanilijevega ekstrakta, pecilni prašek, 100g kakava. Ko postane masa homogena, ji po potrebi, če je pregosta, dodamo malo vode in zopet premešamo.

Maso zlijemo v prej pripravljen pekač (manjše dimenzije cca. 10cm x 20cm) in posujemo s koščki temne čokolade. 

Biskvit pečemo v ogreti pečici na 180 st C od 20 – 30 minut z ventilatorsko funkcijo.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek