Čokoladno lešnikov polentin kolač

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Čokoladno lešnikov polentin kolač SESTAVINE:
* 70g zmehčanega masla
* 90g rjavega ali kokosovega sladkorja
* 63g mletih lešnikov
* 190g polente - koruzni zdrob 
* ½ žličke pecilnega praška
* 2 jajci
* 111g mleka
* 20g 100% kakava
* 150g stopljene temne čokolade
* kakav za okras


OPIS POSTOPKA:
 Zmehčano maslo in sladkor dobro zmiksamo. V posebni posodi pripravimo suhe sestavine – mlete lešnike, polento, pecilni prašek in kakav ter jih dobro premešamo. V mikser izmenično dodajamo suhe sestavine in mešanico jajc ter mleka. Zmes zlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinj cca 45 min. Ko se kolač popolnima ohladi, ga prerežemo na pol in napolnimo s polovico stopljene čokolade. Drugo polovico razporedimo po vrhu kolača in potresemo s kakavom.

Dober tek! 


ČAS PRIPRAVE: 1 h 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

SESTAVINE: * 70g zmehčanega masla * 90g rjavega ali kokosovega sladkorja * 63g mletih lešnikov * 190g polente - koruzni zdrob * ½ žličke pecilnega praška * 2 jajci * 111g mleka * 20g 100% kakava * 150g stopljene temne čokolade * kakav za okrasOPIS POSTOPKA: Zmehčano maslo in sladkor dobro zmiksamo. V posebni posodi pripravimo suhe sestavine – mlete lešnike, polento, pecilni prašek in kakav ter jih dobro premešamo. V mikser izmenično dodajamo suhe sestavine in mešanico jajc ter mleka. Zmes zlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinj cca 45 min. Ko se kolač popolnima ohladi, ga prerežemo na pol in napolnimo s polovico stopljene čokolade. Drugo polovico razporedimo po vrhu kolača in potresemo s kakavom. Dober tek!  ČAS PRIPRAVE: 1 h 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek