Malinina presna torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:  
Sestavine za osnovo:
* 250 g lešnikov
* 200 g datljev
* 3 žlice kokosovega olja
* 2 žlici pravega kakava v prahu
Sestavine na nadev:
* 3 banane
* 250 g malin
* 300 g datljev
* 5 žlic kokosovega olja
* 2 žlici kakava v prahu
* Za okrasitev: maline, borovnice, kokosov čips, vrhovi mete

OPIS POSTOPKA: 
Datlje namočimo v vodo, da postanejo bolj mehki, nato jih damo v multipraktik in jih mešamo, dokler ne dobimo kepe. Nato dodamo še mlete lešnike, kokosovo olje in kakav v prahu. Maso položimo na dno pekača in pogladimo, da je dno ravno. Na podlago položimo na kolobarje narezane banane.
Pripravimo nadev: datljev zmešamo v multipraktiku da dobimo kepo. Nato dodamo kokosovo olje, kakav v prahu in maline (nekaj jih obdržimo za okrasitev). Če se nam zdi masa pregosta lahko dodamo še malo vode. Po želji lahko v maso dodamo še borovnice. Torto damo na hladno vsaj za 1 uro. Na koncu torto okrasimo s svežimi malinami, borovnicami, kokosovim čipsom in vrhovi sveže mete. 

ČAS PRIPRAVE: 
20 min 
RECEPT PRIPRAVILA: 
Malinca Ana H.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek