VIDEO: Pečeni krofi z mandljevo moko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Za 6 krofov potrebujemo:

SUHE SESTAVINE:
* 1 lonček pirine bele moke
* 0,5 lončka nerazmaščene mandljeve moke 
* 2 žlici 100% kakava v prahu 
* 0,5 žličke pecilnega praška
* ščepec soli

MOKRE SESTAVINE:
* jajce
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 2 žlici arašidovega ali mandljevega masla 
* 0,5 lončka rastlinskega mleka (mandljevo, ovseno, kokosovo, riževo,...)

Okrasitev: bela ali temna čokolada, sesekljani oreščki.

OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine dodamo mokrim sestavinam in dobro premešamo. Pekač za krofe (lahko uporabimo tudi pekač za mafine) namastimo in s pomočjo vrečke maso napolnimo v pekač. Pečemo 11 minut pri 165 °C (ob koncu peke z zobotrebcem preverimo, da so krofi pečeni). Krofe vzamemo iz pečice in jih ohladimo. Ohlajene krofe okrasimo z belo ali temno čokolado in sesekljanimi oreščki. Ponudimo ohlajene, najboljši so naslednji dan.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Suhe sestavine dodamo mokrim sestavinam in dobro premešamo. Pekač za krofe (lahko uporabimo tudi pekač za mafine) namastimo in s pomočjo vrečke maso napolnimo v pekač. Pečemo 11 minut pri 165 °C (ob koncu peke z zobotrebcem preverimo, da so krofi pečeni). Krofe vzamemo iz pečice in jih ohladimo. Ohlajene krofe okrasimo z belo ali temno čokolado in sesekljanimi oreščki. Ponudimo ohlajene, najboljši so naslednji dan.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek