Pita z indijskimi oreščki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Pita z indijskimi oreščkiRecept je primeren za antikandida dieto.

SESTAVINE:
 
Testo: 
* 300 g polnozrnate pirine moke 
* 200 g masla (ohlajeno) 
* 2 ščepca soli 
* žlička stevie 
* 2 ščepca kurkume (za lepšo barvo - po želji)
Nadev: 
* 2 konzervi kokosovega mleka (čez noč ohlajeni v hladilniku) 
* 200 g indijskih oreščkov (namočenih v vodi vsaj za 2 h) 
* 2 žlici pravega kakava 
* 1 strok vanilije 
* 1-2 žlici stevie

OPIS POSTOPKA: 
Testo: Polnozrnati moki primešamo sol in stevio. Dodamo na kocke narezano ohlajeno maslo in gnetemo tako dolgo, da se testo sprime skupaj. Testo za pol ure postavimo v hladilnik. Na pomaščen pekač za pito razdrobimo ali narežemo testo in ga s prsti enakomerno pritisnemo nanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo in pečemo v ogreti pečici na 180° 30 min.
Nadev: Namočene indijske oreščke odcedimo in damo v multipraktik. Z žlico dodamo samo kremast del ohlajenega kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Dodamo še kakav, stevio in notranji del vanilijevaga stroka. Vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Na ohlajeno testo, kremo enakomerno razmažemo in postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure, da se strdi. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano, ki ji dodamo nekaj stevie. 


ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Antikandida dieta

 

Recept je primeren za antikandida dieto.SESTAVINE: Testo: * 300 g polnozrnate pirine moke * 200 g masla (ohlajeno) * 2 ščepca soli * žlička stevie * 2 ščepca kurkume (za lepšo barvo - po želji) Nadev: * 2 konzervi kokosovega mleka (čez noč ohlajeni v hladilniku) * 200 g indijskih oreščkov (namočenih v vodi vsaj za 2 h) * 2 žlici pravega kakava * 1 strok vanilije * 1-2 žlici stevie OPIS POSTOPKA: Testo: Polnozrnati moki primešamo sol in stevio. Dodamo na kocke narezano ohlajeno maslo in gnetemo tako dolgo, da se testo sprime skupaj. Testo za pol ure postavimo v hladilnik. Na pomaščen pekač za pito razdrobimo ali narežemo testo in ga s prsti enakomerno pritisnemo nanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo in pečemo v ogreti pečici na 180° 30 min. Nadev: Namočene indijske oreščke odcedimo in damo v multipraktik. Z žlico dodamo samo kremast del ohlajenega kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Dodamo še kakav, stevio in notranji del vanilijevaga stroka. Vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Na ohlajeno testo, kremo enakomerno razmažemo in postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure, da se strdi. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano, ki ji dodamo nekaj stevie. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Antikandida dieta 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek