Kokosova potica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova potica

S kombinacijo čokoladnega testa in sočnega kokosovega nadeva ustvari popolno harmonijo okusov, ki bo zagotovo navdušila na vsaki praznični mizi. Priprava je preprosta, zato se le pogumno lotite peke te nekoliko drugačne potice.

SESTAVINE:
Testo:
* 600 g moke
* 100 g sladkorja (lahko kokosov sladkor)
* 100 g masla
* 3 dl mleka
* 50 g temnega kakava
* 3 rumenjaki
* 1 zavitek suhega kvasa (7 g) ali kocko svežega kvasa
* čajna žlička soli

Nadev:
* 400 g nastrganega kokosa
* 0,5 l smetane
* 200 g sladkorja (lahko tudi eritritol ali kakšno drugo belo sladilo)
* 1 vanilijev sladkor
* 2 žlici ruma
* 1 jajce
* 2 beljaka (ostanek od testa)

OPIS POSTOPKA:
1. Začnemo s pripravo kvašenega testa. Lahko ga gnetemo ročno ali z uporabo kuhinjskega robota. V veliki posodi zmešamo moko in kakav. Na sredini naredimo jamico, vanjo vsujemo kvas, prelijemo z malo mlačnega mleka in dodamo žličko sladkorja. Rahlo premešamo in pustimo 10 minut, da se kvas aktivira. Nato dodamo preostali sladkor, stopljeno maslo, preostalo mleko, rumenjaka in sol. Vse sestavine dobro pregnetemo. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno eno uro.

2. Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. Smetano segrejemo do vretja, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in kokos. Dobro premešamo in počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo. Nato vmešamo stepena jajca in beljake ter rum. Ponovno dobro premešamo.

3. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo na pomokani površini in ga enakomerno namažemo s kokosovim nadevom, pri tem pazimo na robove. Zvijemo v potico in pečemo na 180 °C približno eno uro.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 1 ura vzhajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Testo: * 600 g moke * 100 g sladkorja (lahko kokosov sladkor) * 100 g masla * 3 dl mleka * 50 g temnega kakava * 3 rumenjaki * 1 zavitek suhega kvasa (7 g) ali kocko svežega kvasa * čajna žlička soli Nadev: * 400 g nastrganega kokosa * 0,5 l smetane * 200 g sladkorja (lahko tudi eritritol ali kakšno drugo belo sladilo) * 1 vanilijev sladkor * 2 žlici ruma * 1 jajce * 2 beljaka (ostanek od testa) 1. Začnemo s pripravo kvašenega testa. Lahko ga gnetemo ročno ali z uporabo kuhinjskega robota. V veliki posodi zmešamo moko in kakav. Na sredini naredimo jamico, vanjo vsujemo kvas, prelijemo z malo mlačnega mleka in dodamo žličko sladkorja. Rahlo premešamo in pustimo 10 minut, da se kvas aktivira. Nato dodamo preostali sladkor, stopljeno maslo, preostalo mleko, rumenjaka in sol. Vse sestavine dobro pregnetemo. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno eno uro. 2. Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. Smetano segrejemo do vretja, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in kokos. Dobro premešamo in počakamo, da se zmes ohladi na sobno temperaturo. Nato vmešamo stepena jajca in beljake ter rum. Ponovno dobro premešamo. 3. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo na pomokani površini in ga enakomerno namažemo s kokosovim nadevom, pri tem pazimo na robove. Zvijemo v potico in pečemo na 180 °C približno eno uro.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.