Peanut butter kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Peanut butter kroglice

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije.



SESTAVINE:

Sestavine za kroglice (za približno 20 kroglic):

* 250-300g arašidovega masla

* 4 jž fino mlete kokosove moke

* 2 jž mletih mandljev

* pest nasekljanih mandljev

* 15-20g beljakovin v prahu okus vanilija

* pol beljakovinske čokoladice (okus keks s čokolado in kremo, …)

* kokosovo olje


Sestavine za čokolado:

* 30-40g kakavovega masla

* 1 čž presnega kakava

* sladilo po želji (Stevia, eritritol, …)

Posip:

* nastrgan kokos



OPIS POSTOPKA: Pest mandljev nasekljamo na koščke ter jih prepražimo na kokosovi maščobi. Le-te, arašidovo maslo, mlete mandlje, proteine in quest bar, ki ga predhodno narežemo na manjše koščke, zmešamo skupaj v posodi, da dobimo gladko maso za oblikovanje. Po potrebi dodamo malo vode. Maso lahko tudi za nekaj časa damo v hladilnik, lahko pa že takoj začnemo z oblikovanjem kroglic. Medtem na manjšem ognju raztopimo kakavovo maslo, nakar dodamo presni kakav in sladilo ter dobro premešamo. Kroglice najprej povaljamo v čokoladi, nato pa še v kokosovi moki. Sama sem v čokolado dodala še malo fino mlete kokosove moke, zato so kroglice bolj svetle. Če želite, lahko namesto, da naredite svojo čokolado, uporabite temno čokolado z najmanj 70% kakava. Iz recepta lahko prav tako izpustite quest bar in proteine ter to nadomestite z več mandlji (tako mletimi kor praženimi) ali fino mleto kokosovo moko.



ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec


, Pest mandljev nasekljamo na koščke ter jih prepražimo na kokosovi maščobi. Le-te, arašidovo maslo, mlete mandlje, proteine in quest bar, ki ga predhodno narežemo na manjše koščke, zmešamo skupaj v posodi, da dobimo gladko maso za oblikovanje. Po potrebi dodamo malo vode. Maso lahko tudi za nekaj časa damo v hladilnik, lahko pa že takoj začnemo z oblikovanjem kroglic. Medtem na manjšem ognju raztopimo kakavovo maslo, nakar dodamo presni kakav in sladilo ter dobro premešamo. Kroglice najprej povaljamo v čokoladi, nato pa še v kokosovi moki. Sama sem v čokolado dodala še malo fino mlete kokosove moke, zato so kroglice bolj svetle. Če želite, lahko namesto, da naredite svojo čokolado, uporabite temno čokolado z najmanj 70% kakava. Iz recepta lahko prav tako izpustite quest bar in proteine ter to nadomestite z več mandlji (tako mletimi kor praženimi) ali fino mleto kokosovo moko.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.