Kokosova torta (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 3 jajca
* 3 žlice brezglutenske moke
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 3 žlice vode
* 1 žlica olja (kokosovega)
* 1/2 pecilnega praška
* 3 žlice kakava
* ½ kozarca pomarančnega soka
Sestavine za kokosovo kremo: 
* 250 g mascarponeja 
* 100 g sladke smetane
* 70 g kokosove moke 
* 3 žlice kokosovega sladkorja
Sestavine za čokoladni preliv:
* 150 g temne čokolade
* 100 ml sladke smetana

OPIS POSTOPKA:
 Najprej stepemo sneg iz beljakov in mu počasi dodajamo eritritol. V drugi skledi zmešamo rumenjake, vodo in olje. Mešamo dokler ne dobimo gladke in kompaktne mešanice. Med počasnim mešanjem dodajamo moko, pecilni prašek in kakav. Na koncu v to mešanico nežno vmešamo beljake. Pečemo v okroglem pekaču, 30-40 min na 180 stopinj. Ko je torta pečena in ohlajena jo namočimo s pomarančnim sokom. Stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone, kokosovo moko in sladkor ter dobro zmešamo. Namažemo to kremo na biskvit. Za preliv stopimo čokolado v vroči sladki smetani in dobro premešamo. Prelijemo čez torto in torto postavimoza 2 uri v hladilnik. Na koncu jo lahko postrežemo s stepeno smetano, sladoledom, kokosovim čipsom… 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka in hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek