Mandljeve posodice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Spodnja plast:
* 100g mletih mandljev (mandljeve moke)
* 200g ovsenih kosmičev
* 3 jedilne žlice kokosovega olja
* 1 jedilna žlica javorjevega sirupa

Krema:
* 15 datljev
* 3 jedilne žlice arašidovega masla
* 3 žlice kokosovega olja

Preliv:
* 100% nesladkan kakav
* kokosovo olje
* celi mandlji

OPIS POSTOPKA: V posodi do finega zmelji ovsene kosmiče in mandlje. Dodaj javorjev sirup in olje. Vse skupaj dobro premešaj. Maso do polovice napolni v silikonske posodice za muffine. Datljem odstrani koščice in jih kuhaj v vreli vodi 5-10 minut, da se zmehčajo. V posodo z datlji dodaj arašidovo maslo, kokosovo olje in vse skupaj z mešalnikom dobro premešaj, da nastane gosta krema. S kremo dopolni še ostalo polovico posodic. Vse skupaj postavi v zamrzovalnik za 1 uro. Nato pripravi še preliv tako, da v posodici zagreješ kokosovo olje zmešano z nesladkanim kakavom. Prelij ga preko datljeve kreme, po želji pa lahko okrasiš tudi z mandlji. Sedaj sladico postavi še v hladilnik, da se strdi tudi preliv, nato pa ohlajeni sladici previdno odstrani silikonski model.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Ana Krivec - Zdravo z Ano 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek