Mini presna tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Sestavine za osnovo:
* 250 g lešnikov
* 200 g datljev
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici pravega kakava v prahu
* 1 večji košček kakavovega masla (velikost 3 žlic)
Vmesna plast:
* 3 banane
* ribez
Zgornja plast:
* 250 g malin
* 300 g datljev
* 5 žlic kokosovega olja
* 2 žlici kakava v prahu
* Za okrasitev: ribez, kokosov čips, čokoladna palčka 

OPIS POSTOPKA: Datlje namočimo v vodo, da postanejo bolj mehki, nato jih damo v multipraktik in jih mešamo, dokler ne dobimo kepe. Nato dodamo še mlete lešnike, kokosovo olje in kakav v prahu. Kakavovo maslo stopimo nad parno kopeljo in dodamo v maso ter ponovno zmešano. Maso položimo na dno pekača in pogladimo, da je dno ravno. Na podlago položimo na kolobarje narezane banane.
Pripravimo nadev: datlje zmešamo v multipraktiku da dobimo kepo. Nato dodamo kokosovo olje, kakav v prahu in maline (nekaj jih obdržimo za okrasitev). Če se nam zdi masa pregosta lahko dodamo še malo vode. Po želji lahko v maso dodamo še borovnice. Torto damo na hladno vsaj za 1 uro. Na koncu torto okrasimo in prelijemo s prelivom iz malin. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek