NOVA FORMULA! B kompleks 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Čokoladni veganski browniji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni veganski browniji

SESTAVINE:
Mokre sestavine:
* 330 g nesladkane jabolčne čežane
* 220 g belega kristalnega sladkorja
* 220 g svetlo rjavega sladkorja
* 245 g mehke veganske margarine
* 110 g sojinega mleka
* 1 žlica vaniljeve paste Kotanyi
* 22 g mletih lanenih semen (2 žlici) + 99 g vode (6 žlic) – za lanena jajca
* 90 ml močne skuhane kave (namesto instant kave in stopljene čokolade)

Suhe sestavine:
* 310 g večnamenske moke
* 110 g mandljeve moke
* 100 g kakava v prahu
* 2 čajni žlički pecilnega praška (8 g)
* ½ čajne žličke sode bikarbone (2 g)
* ½ čajne žličke soli (4 g)
* 175 g veganskih čokoladnih koščkov (neobvezno – pred dodajanjem jih povaljaj v 1 žlici moke)

**za pekač velikosti 24 x 37 cm

OPIS POSTOPKA:
1.    Pečico segrej na 175 °C. Pekač velikosti 24 x 37 cm obloži s papirjem za peko.
2.    Pripravi lanena jajca: v majhni skodelici zmešaj mleta lanena semena z vodo in pusti stati 5–10 minut, da nastane gelu podobna masa.
3.    V večji skledi z metlico zmešaj jabolčno čežano, oba sladkorja, stopljeno margarino, sojino mleko, vanilijo, lanena jajca in kavo, dokler ne dobiš enotne zmesi.
4.    V drugi skledi presej moko, mandljevo moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in po želji tudi kavni prah (če ne uporabljaš kave v tekočini).
5.    Suhe sestavine previdno vmešaj v mokre – mešaj samo toliko, da se povežejo.
6.    Po želji vmešaj še čokoladne koščke.
7.    Zmes vlij v pripravljen pekač in površino poravnaj.
8.    Peci 35–40 minut oziroma dokler sredina ni pečena, zobotrebec pa pride ven z nekaj vlažnimi drobtinicami (ne s surovo maso).

RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti