Čokoladni veganski browniji
SESTAVINE:
Mokre sestavine:
* 330 g nesladkane jabolčne čežane
* 220 g belega kristalnega sladkorja
* 220 g svetlo rjavega sladkorja
* 245 g mehke veganske margarine
* 110 g sojinega mleka
* 1 žlica vaniljeve paste Kotanyi
* 22 g mletih lanenih semen (2 žlici) + 99 g vode (6 žlic) – za lanena jajca
* 90 ml močne skuhane kave (namesto instant kave in stopljene čokolade)
Suhe sestavine:
* 310 g večnamenske moke
* 110 g mandljeve moke
* 100 g kakava v prahu
* 2 čajni žlički pecilnega praška (8 g)
* ½ čajne žličke sode bikarbone (2 g)
* ½ čajne žličke soli (4 g)
* 175 g veganskih čokoladnih koščkov (neobvezno – pred dodajanjem jih povaljaj v 1 žlici moke)
**za pekač velikosti 24 x 37 cm
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrej na 175 °C. Pekač velikosti 24 x 37 cm obloži s papirjem za peko.
2. Pripravi lanena jajca: v majhni skodelici zmešaj mleta lanena semena z vodo in pusti stati 5–10 minut, da nastane gelu podobna masa.
3. V večji skledi z metlico zmešaj jabolčno čežano, oba sladkorja, stopljeno margarino, sojino mleko, vanilijo, lanena jajca in kavo, dokler ne dobiš enotne zmesi.
4. V drugi skledi presej moko, mandljevo moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in po želji tudi kavni prah (če ne uporabljaš kave v tekočini).
5. Suhe sestavine previdno vmešaj v mokre – mešaj samo toliko, da se povežejo.
6. Po želji vmešaj še čokoladne koščke.
7. Zmes vlij v pripravljen pekač in površino poravnaj.
8. Peci 35–40 minut oziroma dokler sredina ni pečena, zobotrebec pa pride ven z nekaj vlažnimi drobtinicami (ne s surovo maso).
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)