Nizkohidratna tortica brez moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nizkohidratna tortica brez moke

SESTAVINE:

* 1 žličko instant kave

* 60ml vrele vode

* 200g masla

* 180g temne čokolade (70% ali več)

* 35g kakava

* 4 jajca

* 100g ksilitola

* 180g mandljeve moke

* kakav za posip



OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 170 stopinj in pripravimo okrogel pekač (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm). Zavremo vodo in vanjo zmešamo kavo. V drugo posodo damo maslo, čokolado, kakav in kavo, ter na nizkem ognju stopimo. Ves čas mešamo, ko se vse lepo premeša in stopi, odstavimo z ognja in damo na stran da se malce ohladi. Jajčne rumenjake in ksilitol penasto umešamo z mikserjem (približno 5 minut), nato pa še naredimo sneg iz beljakov. Čokoladno zmes in mandljevo moko zmešamo skupaj z jajčnimi rumenjaki, nato pa dodamo še polovico beljakov - nežno premešamo. Dodamo ostalo polovico in spet zmešamo. Vlijemo v pekač in pečemo 40-50 minut. Pustimo da se ohladi v pekaču, potresemo s kakavom in postrežemo. Zraven lahko ponudimo sladko smetano zmešano s kakavom. Hranilna vrednost (brez posipa in brez sladke smetane): - 4200 kCal - 100 B, 170 OH, 365 M, 55g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko  


,* 1 žličko instant kave ,* 60ml vrele vode ,* 200g masla ,* 180g temne čokolade (70% ali več) ,* 35g kakava ,* 4 jajca ,* 100g ksilitola ,* 180g mandljeve moke ,* kakav za posip , , Pečico ogrejemo na 170 stopinj in pripravimo okrogel pekač (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm). Zavremo vodo in vanjo zmešamo kavo. V drugo posodo damo maslo, čokolado, kakav in kavo, ter na nizkem ognju stopimo. Ves čas mešamo, ko se vse lepo premeša in stopi, odstavimo z ognja in damo na stran da se malce ohladi. Jajčne rumenjake in ksilitol penasto umešamo z mikserjem (približno 5 minut), nato pa še naredimo sneg iz beljakov. Čokoladno zmes in mandljevo moko zmešamo skupaj z jajčnimi rumenjaki, nato pa dodamo še polovico beljakov - nežno premešamo. Dodamo ostalo polovico in spet zmešamo. Vlijemo v pekač in pečemo 40-50 minut. Pustimo da se ohladi v pekaču, potresemo s kakavom in postrežemo. Zraven lahko ponudimo sladko smetano zmešano s kakavom. Hranilna vrednost (brez posipa in brez sladke smetane): - 4200 kCal - 100 B, 170 OH, 365 M, 55g vlaknin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.