Bananin marmorni kruh

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Bananin kruh:

* 3 banane
* 3 žlice agavinega sirupa
* 1 žlica kokosovega olja
* 1 lonček mandljeve moke
* 1 lonček navadne pirine moke
* 1 ¼ žličke pecilnega praška
* ščep soli
Za kakavov del bananinega kruha:
* 3 žlice presnega kakava
* 1 žlica agavinega sirupa
* 1 žlica kokosovega olja
Za po vrhu: 
* mandljevi lističi (poljubno)

OPIS POSTOPKA: V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine za bananin kruh. Nato v blenderju (ali na roke) zmiksamo 3 banane, 3 žlice agavinega sirupa in žlico kokosovega olja. Banane zdaj dodamo v posodo s suhimi sestavinami in vse skupaj zmiksamo z ročnim mešalnikom. Maso razdelimo na dva dela in v eno polovico dodamo 3 žlice presnega kakava, žlico agavinega sirupa in žlico kokosovega olja. Majhen pekač obložimo s peki papirjem, in vanj žlico po žlico vlivamo maso. Da dobimo marmorni efekt, v pekač dodamo žlico svetle mase, žlico temne mase, nato spet svetle- ter to ponavljamo, dokler nam mase povsem ne zmanjka. Po želji posipamo z mandljevimi lističi in pečemo, v vnaprej segret pečici, približno 40 minut na 200°C. Ko se nam zdi, da je kruh dovolj pečen, naredimo test z zobotrebcem.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek