Zdrav čokoladni fondi s sadjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Bolj zdrava oblika čokoladnega fondija. Primeren je za vse ljubitelje okusa temne čokolade.
 
SESTAVINE:
* 1 velika žlica kakavovega masla
* 2 žlici pravega kakava v prahu
* 1 žlica kokosovega sladkorja/agavinega sirupa
* po potrebi malo rastlinskega mleka/smetane
 
OPIS POSTOPKA: Posodico od fondija postavimo v vročo vodo. Nato v njej stopimo kakavovo maslo, dodamo 2 žlici kakava v prahu in vse skupaj dobro zmešamo z metlico, da ni grudic. Nato dodamo še kokosov sladkor ali agavin sirup ter še enkrat dobro premešamo. Če čokolada ni dovolj tekoča, ali pa ne maramo premočnega okusa po temni čokoladi lahko dodate malo rastlinskega mleka ali sladke smetane ter dobro premešate z metlico. Posodico nato ohranjajte toplo, da se čokolada ne strdi preveč. 
Privoščite si sadje po želji (banane, jagode, jabolka...) in ga pomakajte zdravo čokolado. :)
 
ČAS PRIPRAVE: 15 minut 
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Alja

Bolj zdrava oblika čokoladnega fondija. Primeren je za vse ljubitelje okusa temne čokolade.   SESTAVINE: * 1 velika žlica kakavovega masla* 2 žlici pravega kakava v prahu* 1 žlica kokosovega sladkorja/agavinega sirupa* po potrebi malo rastlinskega mleka/smetane   OPIS POSTOPKA: Posodico od fondija postavimo v vročo vodo. Nato v njej stopimo kakavovo maslo, dodamo 2 žlici kakava v prahu in vse skupaj dobro zmešamo z metlico, da ni grudic. Nato dodamo še kokosov sladkor ali agavin sirup ter še enkrat dobro premešamo. Če čokolada ni dovolj tekoča, ali pa ne maramo premočnega okusa po temni čokoladi lahko dodate malo rastlinskega mleka ali sladke smetane ter dobro premešate z metlico. Posodico nato ohranjajte toplo, da se čokolada ne strdi preveč. Privoščite si sadje po želji (banane, jagode, jabolka...) in ga pomakajte zdravo čokolado. :)   ČAS PRIPRAVE: 15 minut RECEPT SESTAVILA: Malinca Alja Posodico od fondija postavimo v vročo vodo. Nato v njej stopimo kakavovo maslo, dodamo 2 žlici kakava v prahu in vse skupaj dobro zmešamo z metlico, da ni grudic. Nato dodamo še kokosov sladkor ali agavin sirup ter še enkrat dobro premešamo. Če čokolada ni dovolj tekoča, ali pa ne maramo premočnega okusa po temni čokoladi lahko dodate malo rastlinskega mleka ali sladke smetane ter dobro premešate z metlico. Posodico nato ohranjajte toplo, da se čokolada ne strdi preveč. Privoščite si sadje po želji (banane, jagode, jabolka...) in ga pomakajte zdravo čokolado. :)  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek