VIDEO: Orehova rolada s kislo smetano
42. Vesela žlica prinaša recept za rolado, kjer pa namesto pšenične moke uporabimo mlete orehe. Rahla in res hitro pripravljena rolada s kislo smetano je prava poslastica, ki vedno uspe ...
SESTAVINE:
* 5 jajc
* 6 žlic oz 60 g kokosovega sladkorja
* 100 g mletih orehov
* 1 žlica oz 10 g 100% kakava
* 400 ml kisle smetane
OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg in vanj primešamo mlete orehe, kokosov sladkor, presni kakav in stepene rumenjake.
Tekočo maso prelijemo v pekač velikosti 30 x 40 cm s peki papirjem in pečemo pri 200 °C pribl. 20 minut.
Ko je biskvit pečen, ga skupaj s peki papirjem zvijemo v obliko rolade in počakamo, da se ohladi (približno 30 minut).
Potem rolado razvijemo, premažemo s kislo smetano in ponovno zvijemo. V hladilnik damo za eno uro ali še bolje čez noč, da rolada dobi pravo, sočno strukturo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Komentarji (0)