Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Orehova rolada s kislo smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Orehova rolada s kislo smetano

42. Vesela žlica prinaša recept za rolado, kjer pa namesto pšenične moke uporabimo mlete orehe. Rahla in res hitro pripravljena rolada s kislo smetano je prava poslastica, ki vedno uspe ...

SESTAVINE:
* 5 jajc
* 6 žlic oz 60 g kokosovega sladkorja
* 100 g mletih orehov
* 1 žlica oz 10 g 100% kakava
* 400 ml kisle smetane

OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg in vanj primešamo mlete orehe, kokosov sladkor, presni kakav in stepene rumenjake. 

Tekočo maso prelijemo v pekač velikosti 30 x 40 cm s peki papirjem in pečemo pri 200 °C pribl. 20 minut. 

Ko je biskvit pečen, ga skupaj s peki papirjem zvijemo v obliko rolade in počakamo, da se ohladi (približno 30 minut). 

Potem rolado razvijemo, premažemo s kislo smetano in ponovno zvijemo. V hladilnik damo za eno uro ali še bolje čez noč, da rolada dobi pravo, sočno strukturo.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti