Nepozabna presna sladica v kozarčku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nepozabna presna sladica v kozarčku

SESTAVINE:

* 200 g indijskih oreščkov

* 150 g datljev (izkoščičenih)

* 30 g kokosove moke

* 2 jž kakava

* par kapljic ruma




OPIS POSTOPKA: Indijske oreščke in datlje s sesekljalnikom zmeljemo do gladkega. Maso razdelimo na dva dela. Prvi masi dodamo kokosovo moko in nekaj kapljic vode (toliko, da dobimo lepo mazljivo maso). Drugi polovici mase dodamo kakav, vodo in ščep ruma. Pripravimo si poljubne kozarce, lahko tudi sklečke. Dno kozarca najprej s pomočjo žlice, prekrijemo s prvo maso, kateri smo dodali kokosovo moko. Na svetlo maso dodamo ter razmažemo še temno - kakavovo maso. Postopek ponovimo. Okrasimo s kokosovo moko in postrežemo.

P.S. Uživajte brez slabe vesti!



ČAS PRIPRAVE: 15 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 200 g indijskih oreščkov ,* 150 g datljev (izkoščičenih) ,* 30 g kokosove moke ,* 2 jž kakava ,* par kapljic ruma , , Indijske oreščke in datlje s sesekljalnikom zmeljemo do gladkega. Maso razdelimo na dva dela. Prvi masi dodamo kokosovo moko in nekaj kapljic vode (toliko, da dobimo lepo mazljivo maso). Drugi polovici mase dodamo kakav, vodo in ščep ruma. Pripravimo si poljubne kozarce, lahko tudi sklečke. Dno kozarca najprej s pomočjo žlice, prekrijemo s prvo maso, kateri smo dodali kokosovo moko. Na svetlo maso dodamo ter razmažemo še temno - kakavovo maso. Postopek ponovimo. Okrasimo s kokosovo moko in postrežemo. P.S. Uživajte brez slabe vesti!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.