Veganska lava cake
Slastna tortica, ki v notranjosti skriva še prav prijetno presenečenje.
SESTAVINE:
* ½ skodelice jabolčne čežane
* ½ skodelice mandljevega mleka + 1 čž limoninega soka ali jabolčnega kisa
* 5 JŽ kokosovega sladkorja
* 2 JŽ kokosovega olja
* ½ čž vanilije
* ½ čž pecilnega praška
* ščepec soli
* 4 JŽ kakava v prahu
* ½ skodelice pirine moke
* 4 JŽ stopljene temne čokolade
POSTOPEK: Zmešajte mandljevo mleko z jabolčnim kisom in pustite na strani. Po petih minutah vmešajte v mandljevo mleko sladkor, olje, čežano. Dodajte kakav v prahu, moko, pecilni prašek in sol. Zmešajte previdno. Na koncu dodajte stopljeno čokolado in prelijte maso v mafin modelčke (mase je dovolj za štiri). Pecite 15 minut (nič več), pustite zunaj še 3 minute in takoj servirajte še s tekočo sredico. Servirajte s kokosovim mlekom ali veganskim sladoledom.
RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič - avtorica kuharske knjige Zdravo, Tereza 1 in Zdravo, Tereza 2
Komentarji (0)