Kokosova torta brez moke in jajc
SESTAVINE:
Podlaga:
* 200 g datljev
* 2 dl vode
* Dve žlici presnega kakava
* 1 žlica kokosovega olja
* 200 g mandljeve moke
* pol žlice eritritola
* 1,5 žličke konjak glukomanana
Nadev:
* 400 g kokosovega jogurta
* 300 g skyr jogurta
* 90 g mletega kokosa
* 1 žlica konjak glukomanana
* 1 žlica eritritola
Preliv:
* 1 žlica kokosovega olja
* 2 žlici presnega kakava
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 1 žlička konjak glukomanana
* Kokosov čips za okras
OPIS POSTOPKA:
1. Datlje za eno uro namočimo v vodo.
2. V mešalniku zmešamo datlje z vodo, presni kakav, eritritol in kokosovo olje. Dobljeno zmes prelijemo v posodo, dodamo mandljevo moko in konjak ter zmešamo z mešalnikom. Če je za vaš okus masa presočna, po želji dodajte mlete mandlje in konjak glukomanan.
3. Zmes prestavimo v tortni model (28 cm premer, lahko je tudi 24) in postavimo v hladilnik.
4. V drugo posodo damo obe vrsti jogurta, mlet kokos, konjak in eritritol. Zmešamo z mešalnikom.
5. Kokosov nadev namažemo na ohlajeno podlago ter postavimo v hladilnik, vmes pa pripravimo čokoladno polivko.
6. Nad paro stopimo kokosovo olje, ki mu dodamo presni kakav, kokosov sladkor in konjak. Ko dobimo homogeno zmes, jo prelijemo po tortici, okrasimo s kokosovim čipsom in za nekaj ur ali najbolje čez noč, postavimo v hladilnik.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)