Kokosovo-mandljevi hrustavčki

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 6

SESTAVINE:Kokosovo-mandljevi hrustavčki1
* 250 g kokosove moke
* 200 g mletih mandljev
* 1 žlica psilium praška oziroma indijskega trpotca
* 2 žlici chia semen
* 2 žlici mletih lanenih semen
* 1 žlica kokosovega olja
* 1 žlica cimeta
* aroma vanilije
* voda

OPIS POSTOPKA: Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet. Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium z nekaj vode (3-4 dl) in kokosovim oljem ter vanilijevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam. Celotno zmes z žlico dobro zmešamo, in jo z rokami oblikujemo v kepo (po potrebi dodamo še nekaj vode, da se sestavine lepo povežejo). Testo pustimo stati 20 minut in ga nato razvaljamo na debelino 2 mm. Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir ter pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180°C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi (okrog 45 minut, odvisno od debeline testa). Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.

ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Mihorič  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek