Kokosovo-mandljevi hrustavčki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosovo-mandljevi hrustavčki

SESTAVINE:

* 250 g kokosove moke (fino mleta)

* 200 g mletih mandljev

* 1 žlica psilium praška oziroma indijskega trpotca

* 2 žlici chia semen

* 2 žlici mletih lanenih semen

* 1 žlica kokosovega olja

* po želji 1 žlica cimeta ali 1 žlica kakava

* aroma vanilje

* voda



** s tako količino dobimo tri pladnje hrustavčkov, kar zadostuje za ves teden ali dlje. Po želji lahko količino razpolovimo.



OPIS POSTOPKA: Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet ali pa za čokoladen okus naravni kakav. Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium, ki jim dodamo 4 dl vode, nato pa dodamo še kokosovo olje in vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam.



Celotno zmes dobro zmešamo z žlico in jo z rokami oblikujemo v kepo. Med gnetenjem dodamo še malo vode, da se sestavine lepo povežejo. Testo pustimo stati 20 minut, nato pa ga razvaljamo na debelino od 2 do 5 mm. Testo je rahlo drobljivo, zato si lahko pri valjanju pomagamo s tapkanjem in po potrebi dodatno pregnetemo z mokrimi rokami.



Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi. Odvisno od debeline testa jih pečemo vsaj 30 minut. Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.



ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika


,* 250 g kokosove moke (fino mleta) ,* 200 g mletih mandljev ,* 1 žlica psilium praška oziroma indijskega trpotca ,* 2 žlici chia semen ,* 2 žlici mletih lanenih semen ,* 1 žlica kokosovega olja ,* po želji 1 žlica cimeta ali 1 žlica kakava ,* aroma vanilje ,* voda , ,** s tako količino dobimo tri pladnje hrustavčkov, kar zadostuje za ves teden ali dlje. Po želji lahko količino razpolovimo. , , Zmešamo kokosovo in mandljevo moko ter dodamo cimet ali pa za čokoladen okus naravni kakav. Posebej zmešamo lanena semena, chia semena in psilium, ki jim dodamo 4 dl vode, nato pa dodamo še kokosovo olje in vaniljevo aromo. Pustimo 15 minut, da zmes postane želatinasta in jo nato dodamo suhim sestavinam. Celotno zmes dobro zmešamo z žlico in jo z rokami oblikujemo v kepo. Med gnetenjem dodamo še malo vode, da se sestavine lepo povežejo. Testo pustimo stati 20 minut, nato pa ga razvaljamo na debelino od 2 do 5 mm. Testo je rahlo drobljivo, zato si lahko pri valjanju pomagamo s tapkanjem in po potrebi dodatno pregnetemo z mokrimi rokami. Testo razrežemo na majhne kvadratke in jih položimo na peki papir. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 180 °C, dokler ne porjavijo oz. postanejo hrustljavi. Odvisno od debeline testa jih pečemo vsaj 30 minut. Hrustavčke nato dobro ohladimo in jih spravimo v stekleno posodo. Za zdrav zajtrk jih lahko poleg sadja primešamo mleku, jogurtu ali kefirju.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.