Veganski čokoladni mousse
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski čokoladni mousse

SESTAVINE:
* 2 zrela avokada
* 3 do 4 jušne žlice rastlinskega napitka
* 50 g stopljene veganske temne čokolade
* 25 g kakava
* sladkor ali javorjev sirup po okusu
* ščep soli
* burbonska vanilja

OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo. Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Razporedimo v skodelice in ohladimo vsaj nekaj ur v hladilniku. Mousse lahko okrasimo s stepeno kokosovo smetano in svežim sadjem. Pomembno: v končni sladici še vedno lahko okušaš avokado. V kolikor ti avokado ni všeč, ti tudi končna sladica ne bo.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 2 zrela avokada * 3 do 4 jušne žlice rastlinskega napitka * 50 g stopljene veganske temne čokolade * 25 g kakava * sladkor ali javorjev sirup po okusu * ščep soli * burbonska vanilja Čokolado stopimo. Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Razporedimo v skodelice in ohladimo vsaj nekaj ur v hladilniku. Mousse lahko okrasimo s stepeno kokosovo smetano in svežim sadjem. Pomembno: v končni sladici še vedno lahko okušaš avokado. V kolikor ti avokado ni všeč, ti tudi končna sladica ne bo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.