Domača Nutella

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

SESTAVINE: Zdrava domača nutela
* 2 skodelici lešnikov
* 60 g temne čokolade 85% (lahko jo zamenjate s 3 JŽ presnega kakava v prahu)
* 2 JŽ kokosovega olja
* 3 JŽ javorjevega sirupa
* 5 datljev (po želji, za dodatno sladkost)
* 1/2 čž vanilijevega ekstrakta
* ščep himalajske soli

OPIS POSTOPKA: Postavite lešnike na pekač in jih popecite na 180 ° C približno 12 minut, dokler ne porjavijo. Ovijte jih v kuhinjsko krpo in jih močno drgnite, da odstranite lupinico. Nato stopite čokolado nad vodno paro. Mešajte do gladkega. Pustite na strani. V multipraktiku zmeljete lešnike, dokler ne dobite lešnikovo maslo. Dodate kokosovo olje, datlje, vanilijo, javorjev sirup in sol ter ponovno zmešajte, do popolnoma gladkega. Nato vmešajte stopljeno čokolado. Če nutella ni dovolj tekoča ji dodajte malo kokosovega mleka. Nutello spravite v kozarček in jo hranite do dva tedna v hladilniku. (Ha, seveda bo izginila v eni uri!).

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič (teresamisu)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek