Sadna torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sadna torta

Hitro pripravljena in zelo preprosta sadna torta.

SESTAVINE:
Biskvit:
* 1 jajce
* 2 skodelici bele moke
* 3/4 skodelice eritritola
* 1/2 skodelice kakava
* 1 skodelica mleka
* 1 pecilni prašek
Nadev:
* jagode
* borovnice (jaz sem uporabila zamrznjene)
* 2,5 dcl sladke smetane
* 100 g mascarpone sira
* eritritol (po želji)

OPIS POSTOPKA: Biskvit pripravimo tako, da najprej penasto vmešamo jajce in eritritol. Potem v posodo dodamo moko, kakav, mleko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro zmiksamo. Sama sem biskvit za torto pekla v 4 nizkih pekačih premera prb. 13 cm. Spekla sem vsako plast posebej. Biskvit je tako izredno hitro pečen, potrebuje samo 10-15 min v pečici na 180 stopinjah.

Biskvit nato ohladimo in ga vzamemo iz pekačev. Namočimo ga z mlekom (po želji dodate malo ruma).
Nato stepemo sladko smetano in ji dodamo mascarpone sir, ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes namažemo na biskvit in potresemo z borovnicami. Nato ponovimo, vendar namesto borovnic uporabimo jagode.

Sama nadeva nisem sladkala, lahko pa po želji v smetano dodate kakšno žlico eritritola.

Kot skodelice jaz uporabim malo večje skodelice za kavo.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Biskvit pripravimo tako, da najprej penasto vmešamo jajce in eritritol. Potem v posodo dodamo moko, kakav, mleko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro zmiksamo. Sama sem biskvit za torto pekla v 4 nizkih pekačih premera prb. 13 cm. Spekla sem vsako plast posebej. Biskvit je tako izredno hitro pečen, potrebuje samo 10-15 min v pečici na 180 stopinjah. Biskvit nato ohladimo in ga vzamemo iz pekačev. Namočimo ga z mlekom (po želji dodate malo ruma). Nato stepemo sladko smetano in ji dodamo mascarpone sir, ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes namažemo na biskvit in potresemo z borovnicami. Nato ponovimo, vendar namesto borovnic uporabimo jagode. Sama nadeva nisem sladkala, lahko pa po želji v smetano dodate kakšno žlico eritritola. Kot skodelice jaz uporabim malo večje skodelice za kavo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.