Malinina tortica brez moke in glutena

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 10

SESTAVINE: Nizkohidratna malinina tortica brez moke in glutena
* 120 g masla ali kokosovega olja
* 50 g 100% kakava
* 4 jajce
* 150 g ksilitola (ali katero drugo zdravo sladilo)
* 120 g orehov


Za nadev:
* 250 g posnete skute
* 50 g sladke smetane
* 50 g ksilitola  (ali katero drugo zdravo sladilo)
* 150 g malin

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 170 stopinj. Maslo stopimo in mu primešamo kakav v prahu, nato ohladimo. Rumenjake penasto stepemo s ksilitolom, beljake pa v trd sneg. Rumenjakom nato dodamo ohlajen kakav, na koncu pa nežno umešamo še beljake ter mlete orehe. Pečemo v pekaču premera približno 22-25 cm, približno 20-22 minut. Ko se testo ohladi, ga namažemo s sestavinami za nadev, ki smo jih zmiksali skupaj. Okrasimo z malinami.

Hranilna vrednost:
- 3050 kCal
- 95 B, 190 OH, 225 M, 35g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko (poglejte še njegov zanimiv blog Zdravi in Fit)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek