Presne kavne ploščice

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 6

SESTAVINE: 
Osnova:
* 120g datljev
* 100g kokosa
* 20g kakava v prahu
Kavna krema:
* 250g indijskih oreščkov
* 160g črne kave
* 20g rastlinskega mleka (jaz sem uporabila kokosovo, enkrat tudi riževo)
* 2 čž vanilijevega ekstrakta
* 60g datljev
* 4 jž agavinega sirupa (+ 4 čž kakava v prahu za drugo plast)
Čokoladni preliv:
* kakav v prahu+ agavin sirup + žlička kokosove maščobe

OPIS POSTOPKA: Predčasno namočimo indijske oreščke v vodo za 3-4 h, prav tako tudi datlje. Lotimo se osnove. Zmešamo vse sestavine in jih položimo v pekač ali tortni model (velikosti 28x22 cm). Kavno kremo naredimo tako, da v mešalniku zmešamo vse sestavine, kavo predčasno skuhamo. 2/3 kreme razporedimo po pekaču oz. modelu in postavimo v skrinjo za pol ure. Med tem dodamo v kavno kremo, ki nam je ostala v mešalniku, še 4 čž kakava v prahu, vse skupaj premešamo, da dobimo še temnejšo plast. To kremo nato razporedimo po svetlejši kremi. Spet vse skupaj damo v skrinjo za pol ure. Medtem naredimo še čokoladni preliv in ga polijemo po naši masi, ko je ta dobro strjena, da se vse skupaj ne zmeša. Narežemo na ploščice in pojemo.. mmmmmm, dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 h - 1,5 h
RECEPT SESTAVILA:
 Eva Boto

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek