Presne kavne ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presne kavne ploščice

2
SESTAVINE: 
Osnova:
* 120g datljev
* 100g kokosa
* 20g kakava v prahu
Kavna krema:
* 250g indijskih oreščkov
* 160g črne kave
* 20g rastlinskega mleka (jaz sem uporabila kokosovo, enkrat tudi riževo)
* 2 čž vanilijevega ekstrakta
* 60g datljev
* 4 jž agavinega sirupa (+ 4 čž kakava v prahu za drugo plast)
Čokoladni preliv:
* kakav v prahu+ agavin sirup + žlička kokosove maščobe

OPIS POSTOPKA: Predčasno namočimo indijske oreščke v vodo za 3-4 h, prav tako tudi datlje. Lotimo se osnove. Zmešamo vse sestavine in jih položimo v pekač ali tortni model (velikosti 28x22 cm). Kavno kremo naredimo tako, da v mešalniku zmešamo vse sestavine, kavo predčasno skuhamo. 2/3 kreme razporedimo po pekaču oz. modelu in postavimo v skrinjo za pol ure. Med tem dodamo v kavno kremo, ki nam je ostala v mešalniku, še 4 čž kakava v prahu, vse skupaj premešamo, da dobimo še temnejšo plast. To kremo nato razporedimo po svetlejši kremi. Spet vse skupaj damo v skrinjo za pol ure. Medtem naredimo še čokoladni preliv in ga polijemo po naši masi, ko je ta dobro strjena, da se vse skupaj ne zmeša. Narežemo na ploščice in pojemo.. mmmmmm, dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 1 h - 1,5 h
RECEPT SESTAVILA: Eva Boto
   Predčasno namočimo indijske oreščke v vodo za 3-4 h, prav tako tudi datlje. Lotimo se osnove. Zmešamo vse sestavine in jih položimo v pekač ali tortni model (velikosti 28x22 cm). Kavno kremo naredimo tako, da v mešalniku zmešamo vse sestavine, kavo predčasno skuhamo. 2/3 kreme razporedimo po pekaču oz. modelu in postavimo v skrinjo za pol ure. Med tem dodamo v kavno kremo, ki nam je ostala v mešalniku, še 4 čž kakava v prahu, vse skupaj premešamo, da dobimo še temnejšo plast. To kremo nato razporedimo po svetlejši kremi. Spet vse skupaj damo v skrinjo za pol ure. Medtem naredimo še čokoladni preliv in ga polijemo po naši masi, ko je ta dobro strjena, da se vse skupaj ne zmeša. Narežemo na ploščice in pojemo.. mmmmmm, dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Nastja

Se opravičujem za napako, ki je bila narejena pri tekočini - dodati jo je potrebno 20ml in ne 120ml. Smo sedaj popravili v receptu. Kot se napisali krema ne sme biti preveč tekoča.
Pekač je mišljen velikosti cca 28x22 cm.

Marija Maček

Ok...poskusila narediti, vendar je krema tekoča, če jo narediš točno po receptu, tako da sem dodala mlete mandlje in dobila kremasto zmes.
Kako je bilo drugače mišljeno? Mora biti krema tekoča? In kako velik pekač je mišljen?
LP, Marija