Čokoladno presenečenje

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.2)
Št. ocen: 5

Čokoladno presenečenjeSESTAVINE:
Testo:
* 3 jajca
* 1 žlica sladila (eritritol)
* 50 g makadamijina moka
* 2 noževi konici pecilnega praška (lahko tudi soda bikarbona, vinski kamen)
1. Nadev: 
* 300 ml mandljevega mleka
* 60 g temne čokolade (uporabila sem 85%)
* pol žličke vanilije v prahu
* pol žličke cimeta
* pol žličke agar agar
* pol žličke konjak (glukomanan) moke
2. Nadev: 
* 200 g smetane bio
* 30 g temna čokolada (85% kakava)
* 2 žlički kakava v prahu
* 1 jušna žlica sladila (eritritol)
* 130 g mascarpone
Posip:
* matcha čaj 


OPIS POSTOPKA: 
Testo: Ločimo beljake in rumenjake, ter beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo sladilo in jih penasto umešamo. K stepenim rumenjakom dodamo še moko in pecilni prašek ter premešamo. Nastane precej gosta zmes kateri počasi dodajamo beljake in počasi miksamo z električnim mešalnikom. Testo vlijemo v pekač in pečemo 20 min pri 180°C.
1. Nadev: Pod vrelišče segrejemo 200 ml mandljevega mleka in v njem raztopimo čokolado. Dodamo agar agar dobro premešamo in odstavimo iz ognja. Primešamo 100 ml hladnega mandljevega mleka, cimet in vanilijo ter dobro premešamo. Dodamo še konjac moko, dobro premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom), da preprečimo potencialno nastajanje grudic. Postavimo na hladno, da se popolnoma ohladi, vmes pa še večkrat premešamo. Ko je masa ohlajena jo premažemo čez testo.
2. Nadev: Smetano malo zmiksamo z električnim mešalnikom, nato pa pogrejemo, vendar ne do vretja. V posebno posodico natehtamo čokolado, sladilo in kakav, ter toplo smetano prelijemo čez suhe sestavine. Dobro premešamo, da se vse raztopi. Ko se nekoliko ohladi dodamo še mascarpone in še enkrat vse skupaj zmiksamo z električnim mešalnikom. Nato pa maso premažemo čez 1. nadev. Po vrhu posujemo z želeno količino matcha čaja in postavimo na hladno. 


ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Natalija

SESTAVINE: Testo: * 3 jajca * 1 žlica sladila (eritritol) * 50 g makadamijina moka * 2 noževi konici pecilnega praška (lahko tudi soda bikarbona, vinski kamen) 1. Nadev: * 300 ml mandljevega mleka * 60 g temne čokolade (uporabila sem 85%) * pol žličke vanilije v prahu * pol žličke cimeta * pol žličke agar agar * pol žličke konjak (glukomanan) moke 2. Nadev: * 200 g smetane bio* 30 g temna čokolada (85% kakava) * 2 žlički kakava v prahu * 1 jušna žlica sladila (eritritol) * 130 g mascarpone Posip:* matcha čaj OPIS POSTOPKA: Testo: Ločimo beljake in rumenjake, ter beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo sladilo in jih penasto umešamo. K stepenim rumenjakom dodamo še moko in pecilni prašek ter premešamo. Nastane precej gosta zmes kateri počasi dodajamo beljake in počasi miksamo z električnim mešalnikom. Testo vlijemo v pekač in pečemo 20 min pri 180°C. 1. Nadev: Pod vrelišče segrejemo 200 ml mandljevega mleka in v njem raztopimo čokolado. Dodamo agar agar dobro premešamo in odstavimo iz ognja. Primešamo 100 ml hladnega mandljevega mleka, cimet in vanilijo ter dobro premešamo. Dodamo še konjac moko, dobro premešamo (lahko tudi z električnim mešalnikom), da preprečimo potencialno nastajanje grudic. Postavimo na hladno, da se popolnoma ohladi, vmes pa še večkrat premešamo. Ko je masa ohlajena jo premažemo čez testo. 2. Nadev: Smetano malo zmiksamo z električnim mešalnikom, nato pa pogrejemo, vendar ne do vretja. V posebno posodico natehtamo čokolado, sladilo in kakav, ter toplo smetano prelijemo čez suhe sestavine. Dobro premešamo, da se vse raztopi. Ko se nekoliko ohladi dodamo še mascarpone in še enkrat vse skupaj zmiksamo z električnim mešalnikom. Nato pa maso premažemo čez 1. nadev. Po vrhu posujemo z želeno količino matcha čaja in postavimo na hladno.  ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Natalija 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek