Čokoladna torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta

Čokoladna tortica je zelo mehka, krhka, da se kar topi v ustih. Kljub temu, da v njej ni kreme je zelo sočna in polnega okusa. Prav tako ne vsebuje glutena.

SESTAVINE:
*75 g masla (zmehčanega)
*75 g kokosovega olja
*50 g presnega kakava v prahu
*125 ml vrele vode
*vanili (v prahu ali ekstrakt)
*50 g mletih lešnikov
*100 g mandljeve moke
*½ žličke vinskega kamna
*ščep himalajske soli
*120 g kokosovega sladkorja ali eritritola
*3 jajca

OPIS POSTOPKA:  Pečico segrejemo na 170°C. Pripravimo pekač premera cca. 20 cm (namastimo robove, na dno pa damo peki papir). Kakav v prahu in vaniljo zmešamo z vrelo vodo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine: mandlje, lešnike, sol in vinski kamen. V tretji posodi z ročnim mešalnikom dobro zmiksamo sladkor, maslo, kokosovo olje in jajca. V jajčno mešanico vmešamo kakavovo zmes, nato pa ročno, počasi dodamo še suhe sestavine. Maso vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 35 minut. Postrežemo jo lahko s kepico stepene sladke smetane in sadnim prelivom.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

*75 g masla (zmehčanega) *75 g kokosovega olja *50 g presnega kakava v prahu *125 ml vrele vode *vanili (v prahu ali ekstrakt) *50 g mletih lešnikov *100 g mandljeve moke *½ žličke vinskega kamna *ščep himalajske soli *120 g kokosovega sladkorja ali eritritola *3 jajca
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.