Čokoladna torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Čokoladna tortica je zelo mehka, krhka, da se kar topi v ustih. Kljub temu, da v njej ni kreme je zelo sočna in polnega okusa. Prav tako ne vsebuje glutena.

SESTAVINE:
*75 g masla (zmehčanega)
*75 g kokosovega olja
*50 g presnega kakava v prahu
*125 ml vrele vode
*vanili (v prahu ali ekstrakt)
*50 g mletih lešnikov
*100 g mandljeve moke
*½ žličke vinskega kamna
*ščep himalajske soli
*120 g kokosovega sladkorja ali eritritola
*3 jajca

OPIS POSTOPKA:  Pečico segrejemo na 170°C. Pripravimo pekač premera cca. 20 cm (namastimo robove, na dno pa damo peki papir). Kakav v prahu in vaniljo zmešamo z vrelo vodo. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine: mandlje, lešnike, sol in vinski kamen. V tretji posodi z ročnim mešalnikom dobro zmiksamo sladkor, maslo, kokosovo olje in jajca. V jajčno mešanico vmešamo kakavovo zmes, nato pa ročno, počasi dodamo še suhe sestavine. Maso vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 35 minut. Postrežemo jo lahko s kepico stepene sladke smetane in sadnim prelivom.

ČAS PRIPRAVE: 20 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek