Proteinske kiki-koko kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Proteinske kiki-koko kroglice

SESTAVINE (za približno 50 kroglic):
* 75 g kokosove moke
* 60 g kakava v prahu
* 1 merica whey beljakovin (vanilija ali čokolada)
* 225 g arašidovega masla
* 80 g agavinega sirupa
* 230 g bučnega pireja
* 6-8 žlic ovsenega ali mandljevega mleka

Dekoracija:
* 50-80 g kokosovega čipsa, rahlo sesekljanega v mešalniku

OPIS POSTOPKA:
1. V večji skledi zmešamo suhe sestavine: kokosovo moko, kakav in beljakovine. Posebej zmešamo arašidovo maslo, agavin sirup, bučni pire in ovseno mleko.
2. Obe mešanici previdno zmešamo z mešalnikom. Zmes za kroglice bo precej gosta. Če je tako gosta, da se ne da mešati, po potrebi dodamo še malo ovsenega mleka.
3. Zmes naj bo takšne teksture, da je primerna za valjanje kroglic. Z dlanmi oblikujemo kroglice. Vsako kroglico z rokami previdno navlažimo z malo vode in povaljamo v sesekljanem kokosovem čipsu.
4. Shranimo v hladilniku in uživamo.
5. Zmes lahko tudi zamrznemo, tako da imamo vedno pripravljeno malo beljakovinsko bombo, ko se nam zaželi sladkarij (samo pustimo par ur na sobni temperaturi, da se odtaja).

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nikolina Dianežević 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.