Bučni pire
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučni pire

Bučni pire je pripravljen iz katere koli jedilne rumene buče – maslene, muškatne, hokkaido buče itd. Jaz sem uporabila kar tri hokaido buče.
Zakaj bučni pire? Ker je v kuhinji zelo vsestranski. Z njim lahko pripraviš odlične jedi, ne obogatijo pa jedi le z vitamini in drugimi koristnimi snovmi, ampak tudi z božanskih okusom.

SESTAVINE:
* 3 bučke (maslena, muškatna ali hokkaido)

OPIS POSTOPKA:
1. Bučo najprej nareži na manjše kose, ji odstrani semena, nato pa olupi ter nareži na še manjše kose-kocke.
2. Bučo nato zmehčaj - lahko jo skuhaš ali spečeš. Kuhanje bo hitrejše, s pečenjem pa bo pire manj voden. Bučo skuhaj v vreli vodi, dokler se ne zmehča. Nato jo odcedi in pusti, da voda nekaj minut pari.
2.1. Lahko pa bučne kocke tudi spečeš. Razporedi jih po pekaču – naj bodo v eni plasti, kocke pa naj se ne dotikajo, nato pa jih peci približno 40 minut na 175°C. Ko se bučne kocke zmehčajo, pekač previdno vzemi iz pečice. Če imaš bučnih kock veliko, jih razporedi na več pekačev. Če jih pečeš istočasno, na polovici pečenja pladnja zamenjaj in obrni, da se toplota enakomerno razporedi, bučne kocke bodo pa enakomerno zmehčane. 3. Nato zmehčane bučne kocke prenesi v mešalnik in jih zmiksaj v pire. Lahko uporabiš tudi palični mešalnik. 4. Priporočam še ožemanje pireja, saj bo predvsem pri peki sladic preveč voden pire povzročal preglavice.
5. Jaz rada bučni pire zamrznem v vrečke po 150 g. Ostalo pa shranim v stekleni kozarec in porabim v treh dneh. Recepte z bučnim pirejem najdeš na malinca.si.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.