Čokoladno arašidova torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladno arašidova torta

Ta tortica je pa čisto za moj okus: arašidi in čokolada = top kombinacija. Je zelo hitro pripravljena in res navduši s svojim edinstvenim okusom.

SESTAVINE: 
Biskvit:
* 100 g temne čokolade
* 110 g masla
* 90 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 60 g bele mehke moke (pirina/pšenična)
* 1 žlička pecilnega praška
* 15 g kakava v prahu
* 1 žlička vanilijeve arome
* ščepec himalajske soli
Arašidova krema:
* 500 g mascarpone sira
* 5 žlic 100% arašidovega masla
Čokoladni preliv:
* 100 g temne čokolade  
* 100 ml sladke smetane
* arašidi za okras
 
OPIS POSTOPKA: Na majhnem ognju (ali nad vodno kopeljo) raztopimo čokolado, maslo in sladkor. Pustimo da se zmes ohladi. Tortni model (jaz sem uporabila velikost 28 cm in je prišla tortica precej nizka) oblečemo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj. V eni posodi stepemo jajca, vanilijevo aromo in sol. V drugi pa presejemo moko, kakav in pecilni prašek ter premešamo. Ohlajeno zmes čokolade počasi vmešamo v jajčno zmes in premešamo na roke. Nato dodamo še zmes z moko in dobro premešamo (na roke). Testo vlijemo v tortni model in pečemo približno 12 minut. Biskvit ohladimo. Medtem ko se ta hladi pripravimo arašidov nadev. Mascarpone dobro zmešamo z ročnim mešalnikom, da postane čim bolj kremast. Vanj vmešamo arašidovo maslo.
Za čokoladni preliv na počasnem ognju kuhamo čokolado in smetano, tako dolgo da dobimo gladko zmes. Pustimo da se malo ohladi. Ohlajen biskvit obrnemo na servirni krožnik. Obdamo ga z obodom tortnega modela. Namažemo arašidov nadev in ga lepo pogladimo. Na vrh nadeva polijemo čokoladni preliv in potrosimo z arašidi (arašide sem na hitro zmlela v blenderju - tako da sem dobila različno velike koščke. Torta je takoj pripravljena za serviranje, še boljša pa bo, če jo za kakšno uro vrnemo nazaj v hladilnik.
 
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.