Zdrava čokoladno - bananina torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 2 jajci
* 2 žlici temnega kakava
* 100 g kokosovega sladkorja
* 35 ml kokosovega olja
* 1 pecilni prašek
* 3 kapljice vaniljeve arome
Navlažitev biskvita
* 1 dcl mandljevega mleka
* 2 žlici čokoladnega namaza brez sladkorja (Cavalier)
* 2 banani
Sestavine za svetlo kremo
* 150 ml sladke smetane
* pol zavojčka Kremfixa
* 3 velike žlice eritritola
Sestavine za temno kremo
* 200 ml sladke smetane
* 1 zavojček Kremfixa
* 3 žlice čokoladnega namaza brez sladkorja (Cavalier)
Čokoladna glazura
* 150 g temne čokolade brez sladkorja (Cavalier)
* 1 dcl mandljevega mleka
* 1 žlica eritritola

OPIS POSTOPKA: 

Postopek za pripravo biskvita: Jajci s sladkorjem mešamo z mešalnikom 5 minut, da se zmes podvoji in postane penasta. Z lopatko rahlo primešamo vse ostale sestavine. Biskvit pečemo okrog 20 minut na 180 stopinj. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol in navlažimo z mlekom ter premažemo s čokoladnim namazom. Na navlažen biskvit razporedimo na kolobarje narezane banane.

Postopek za pripravo svetle kreme: V sladko smetano vmešamo pol zavojčka Kremfixa in eritritol ter stepemo do čvrstega. Kremo razporedimo čez banane.

Postopek za pripravo čokoladne kreme: Sladko smetano stepemo in na koncu primešamo še čokoladen namaz. Kremo razporedimo čez svetlo plast.

Priprava čokoladne glazure: Čokolado nalomimo na manjše koščke in primešamo mleko ter sladkor. Vse skupaj kuhamo dokler se čokolada ne stopi ter ves čas mešamo. Prelijemo čez zadnjo plast kreme in postavimo za dve uri v hladilnik. Ko je dobro strjeno, odstranimo folijo in obod ter torto okrasimo po želji.

RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek