Browniji z mandlji in malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji z mandlji in malinami

SESTAVINE:
* 280g pšenične polnozrnate moke
* 140g kokosovega sladkorja
* 60g kakava v prahu
* ½ čajne žličke pecilnega praška
* ½ čajne žličke sode bikarbone
* 1½ čajne žličke mandljevega ekstrakta 
* 150ml kokosovega olja
* 300g jabolčnega pireja
* 250 ml rastlinskega mleka
Za čokoladni preliv:
* 80g izkoščičenih datljev (namočenih v topli vodi)
* 4 žlice kakava v prahu
Za dekoracijo:
* sveže maline
* mandlji obliti s čokolado
 
OPIS POSTOPKA: Pečico predhodno segrejemo na 180°C.
V posodo stresemo moko, pecilni prašek, sodo in kokosov sladkor ter rahlo premešamo. Nato k suhim sestavinam dodamo še kokosovo olje, mandljev ekstrakt in jabolčni pire in počasi miksamo. Med miksanjem dodamo še rastlinsko mleko in mešamo tako dolgo da nastane gladka zmes.
Zmes nato nalijemo v pomaščen pekač in damo v pečico za približno 35 min.
Ko so browniji pečeni jih pustimo, da se ohlajajo približno 15 min, nato jih previdno vzamemo iz pekača. Najbolje je, da jih postavimo na rešetko in med tem, ko se do konca ohlajajo pripravimo čokoladno omako.

Omako pripravimo tako, da najprej odcedimo datlje in jih skupaj s kakavom zmiksamo v zmogljivem blenderju. Miksamo tako dolgo da dobimo lepo kremasto teksturo.
Brownije nato narežemo na enako kvadratke, polijemo s čokoladnim prelivom in okrasimo z svežimi malinami in čokoladnimi mandlji.

Dober tek!
 
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca (povzeto po therawchocolatecompany.com)
 
* 280g pšenične polnozrnate moke * 140g kokosovega sladkorja * 60g kakava v prahu * ½ čajne žličke pecilnega praška * ½ čajne žličke sode bikarbone * 1½ čajne žličke mandljevega ekstrakta  * 150ml kokosovega olja * 300g jabolčnega pireja * 250 ml rastlinskega mleka  Pečico predhodno segrejemo na 180°C. V posodo stresemo moko, pecilni prašek, sodo in kokosov sladkor ter rahlo premešamo. Nato k suhim sestavinam dodamo še kokosovo olje, mandljev ekstrakt in jabolčni pire in počasi miksamo. Med miksanjem dodamo še rastlinsko mleko in mešamo tako dolgo da nastane gladka zmes. Zmes nato nalijemo v pomaščen pekač in damo v pečico za približno 35 min. Ko so browniji pečeni jih pustimo, da se ohlajajo približno 15 min, nato jih previdno vzamemo iz pekača. Najbolje je, da jih postavimo na rešetko in med tem, ko se do konca ohlajajo pripravimo čokoladno omako. Omako pripravimo tako, da najprej odcedimo datlje in jih skupaj s kakavom zmiksamo v zmogljivem blenderju. Miksamo tako dolgo da dobimo lepo kremasto teksturo. Brownije nato narežemo na enako kvadratke, polijemo s čokoladnim prelivom in okrasimo z svežimi malinami in čokoladnimi mandlji. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.