Zdrava čokoladna tortica z arašidovim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrava čokoladna tortica z arašidovim maslom

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je pripravljena popolnoma brez moke. Zaradi sestavin je primerna tudi za LCHF prehrano.



SESTAVINE: 

Testo:

* 4 beljaki

* 2 žlici pravega kakava

* 2 merici čokoladnih proteinov/beljakovin v prahu

* žlička pecilnega praška

* žlico eritritola

* po potrebi malo mleka (kokosovo, ovseno)

Krema:

* 250 g skute

* 180 g grškega jogurta

* 2 merici maxx deserta (okus lešnik) oziroma beljakovin lešnik

* mleko

* žlica pravega kakava

* 2 žlici naravnega arašidovega masla



OPIS POSTOPKA: Za testo beljake stepemo v sneg, najprej dodamo eritritol (ali drugo sladilo) in ga narahlo vmešamo v sneg beljakov. Nato pa dodamo še ostale sestavine za testo. Če je masa pregosta lahko dodamo malo mleka. Maso vlijemo v okrogel pekač za torte in pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Medtem v skledi zmešamo skuto, jogurt in maxx desert. Polovico mase prestavimo v drugo posodo. Nato prvi masi primešamo kakav in po potrebi dodamo mleko (masa mora biti zelo gosta), drugi masi pa primešamo arašidovo maslo. Testo vzamemo iz pečice in malo počakamo da se ohladi. Ko je ohlajeno ga razrežemo na 3 plasti. Sledi samo še zlaganje. Na prvo plast testa namažemo arašidovo kremo, pokrijemo z novo plastjo testa, ga namažemo s kakavovo maso in pokrijemo še z zadnjo plastjo testa. Tortico postavimo za 3 urce v hladilnik.



ČAS PRIPRAVE: 45 minut + 3 ure v hladilniku

RECEPT PRIPRAVILA: Urška Ž  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.