Zdrava čokoladna tortica z arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 2

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je pripravljena popolnoma brez moke. Zaradi sestavin je primerna tudi za LCHF prehrano.

SESTAVINE: Zdrava peanut butter čokoladna tortica

Testo
:
* 4 beljaki
* 2 žlici pravega kakava
* 2 merici čokoladnih proteinov/beljakovin v prahu
* žlička pecilnega praška
* žlico sukrina
* po potrebi malo mleka (kokosovo, ovseno)
Krema:
* 250 g skute
* 180 g grškega jogurta
* 2 merici maxx deserta (okus lešnik) oziroma beljakovin lešnik
* mleko
* žlica pravega kakava
* 2 žlici naravnega arašidovega masla

OPIS POSTOPKA: Za testo beljake stepemo v sneg, najprej dodamo sukrin (ali drugo sladilo) in ga narahlo vmešamo v sneg beljakov. Nato pa dodamo še ostale sestavine za testo. Če je masa pregosta lahko dodamo malo mleka. Maso vlijemo v okrogel pekač za torte in pečemo 10 minut na 180 stopinjah. Medtem v skledi zmešamo skuto, jogurt in maxx desert. Polovico mase prestavimo v drugo posodo. Nato prvi masi primešamo kakav in po potrebi dodamo mleko (masa mora biti zelo gosta), drugi masi pa primešamo arašidovo maslo. Testo vzamemo iz pečice in malo počakamo da se ohladi. Ko je ohlajeno ga razrežemo na 3 plasti. Sledi samo še zlaganje. Na prvo plast testa namažemo arašidovo kremo, pokrijemo z novo plastjo testa, ga namažemo s kakavovo maso in pokrijemo še z zadnjo plastjo testa. Tortico postavimo za 3 urce v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 45 minut + 3 ure v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Ž  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek