Beljakovinski muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Beljakovinski muffini

Slastni mafini brez moke, imajo visoko vsebnost beljakovin in so odlični tako za zajtrk kot tudi za sladico ob kavici ali čaju. Mafini so krhki in odličnega okusa.

Recept je za 12 manjših mafinov.

SESTAVINE: 
50 g whey čokoladnih beljakovin
* 90 g kokosove razmaščene moke
* 2 žlici kakava (lahko uporabimo tudi happy cacao mix)
* 1 žlička pecilnega praška (iz vinskega kamna)
* 1 banana
* 5 žlic kisle smetane (ali grškega jogurta)
* 4 beljaki
* nasekljana temna čokolada ali čokolada v kapljicah

OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine: čokoladne proteine, kokosovo razmaščeno moko, kakav ter pecilni prašek. V smoothie makerju ali s paličnim mešalnikom zmešamo banano in kislo smetano in jo dodamo suhi mešanici. Dodamo še sneg iz 4 beljakov in vse skupaj počasi premešamo kar z žlico.

V pekač za mafine damo papirnate modelčke ali pa uporabimo silikonske modelčke za mafine. Napolnimo jih na 2/3, saj se še masa rahlo dvigne. Posujemo jih še s temno čokolado in jih damo v pečico na 180 stopinj za 12 minut.

ČAS PRIPRAVE: 20 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

  * 50 g whey čokoladnih beljakovin * 90 g kokosove razmaščene moke * 2 žlici kakava (lahko uporabimo tudi happy cacao mix) * 1 žlička pecilnega praška (iz vinskega kamna) * 1 banana * 5 žlic kisle smetane (ali grškega jogurta) * 4 beljaki * nasekljana temna čokolada ali čokolada v kapljicah  Zmešamo vse suhe sestavine: čokoladne proteine, kokosovo razmaščeno moko, kakav ter pecilni prašek. V smoothie makerju ali s paličnim mešalnikom zmešamo banano in kislo smetano in jo dodamo suhi mešanici. Dodamo še sneg iz 4 beljakov in vse skupaj počasi premešamo kar z žlico. V pekač za mafine damo papirnate modelčke ali pa uporabimo silikonske modelčke za mafine. Napolnimo jih na 2/3, saj se še masa rahlo dvigne. Posujemo jih še s temno čokolado in jih damo v pečico na 180 stopinj za 12 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.