Maline in čokolada v obliki tortic
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Maline in čokolada v obliki tortic

Vsi čokoholiki, ki brez čokolade ne morete – spodaj je recept za odlično čokolado, ki si jo lahko napravite kar sami. Prijetno zdravo sladkanje!



SESTAVINE:

Domača presna čokolada

* 100 gramov kakavovega masla

* 90 gramov presnega kakava

* ščep himalajske soli

* 3 žlice agavinega sirupa

Malinov žele

* 100 gramov malin

* 4 žlice vode

* 4 žlice agavinega sirupa

* četrt žličke praška agar agar



OPIS POSTOPKA: Kakavovo maslo počasi stopimo nad vodno kopeljo. Dodamo kakav in ga z metlico previdno vmešamo. Ko je ves kakav vmešan, dodamo ščepec soli in agavin sirup ter vse skupaj premešamo, da nastane tekoča čokoladna zmes. To zmes lahko nato vlijemo v silikonske kalupe, postavimo v hladilnik in čez kakšno urco že imamo strjeno domačo presno čokolado. 

Iz nastale čokoladne mase lahko naredimo 12 tankih čokolad, jaz sem jih tokrat za predstavitev naredil samo 9 malo debelejših. V pekač za kolačke namestimo papičke za kolačke in čokoladno maso razdelimo v papirčke. Jaz si pomagam s posebno posodico za vlivanje čokolade. Pekač postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se čokolada strdi. 



Priprava malinovega želeja: 



Maline zmiksamo ali pretlačimo in jih spasiramo čez gosto sito, da iz malin odstranimo vse majhne košice. V malinovo kašo vmešamo 4 žlice vode in prašek agar agar ter na nizki temperaturi segrevamo do vretja. Po 1 minuti vretja posodo umaknemo iz štedilnika in pustimo, da se rahlo ohladi. Malinovo maso z žlico razporedimo na ohlajeno čokolado, da na čokoladi nastane malinov žele. Na vsako čokolado postavimo še svežo malino. Pekač postavimo nazaj v hladilnik za eno uro, da se malinov žele strdi, nato pa nastale tortice iz čokolade in malin odstranimo iz papirčkov za kolačke.

RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti



 


,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.