Čokoladni parfait z grškim jogurtom in malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni parfait z grškim jogurtom in malinami

SESTAVINE:
* 1/2 srednje velikega avokada
* 1 čž 100% kakava
* 1 jž proteinov (okus čokolada)
* 1 čž vanilijeve arome
* 1/2 skodelice zamrznjenih malin
* SugarSweet sladilo (v razmerju 1:1)
* 2 jž grškega jogurta
* 1 jž kisle smetane
* fige ali kakšno drugo sadje

OPIS POSTOPKA: Kozico postavimo na sredenj ogenj in v njej pokuhamo maline v lastnem soku. Kuhamo toliko časa, da jih lahko zmečkamo z vilicami. Dodamo še SugarSweet sladilo po okusu in premešamo.

Nato v multipraktiku zmiksamo avokado, kakav, proteine, vanilijevo aromo ter eno žličko SugarSweet sladila do gladke mase. V ločeni posodi premešamo še grški jogurt in kislo smetano. 
V kozarec damo najprej 2-3 žlici avokadove čokoladne kreme, sledi jogurtova plast, nato še malinina, potem ponovimo. Po želji okrasimo s poljubnim sadjem.

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Rutar

* 1/2 srednje velikega avokada * 1 čž 100% kakava * 1 jž proteinov (okus čokolada) * 1 čž vanilijeve arome * 1/2 skodelice zamrznjenih malin * SugarSweet sladilo (v razmerju 1:1) * 2 jž grškega jogurta * 1 jž kisle smetane * fige ali kakšno drugo sadje  Kozico postavimo na sredenj ogenj in v njej pokuhamo maline v lastnem soku. Kuhamo toliko časa, da jih lahko zmečkamo z vilicami. Dodamo še SugarSweet sladilo po okusu in premešamo. Nato v multipraktiku zmiksamo avokado, kakav, proteine, vanilijevo aromo ter eno žličko SugarSweet sladila do gladke mase. V ločeni posodi premešamo še grški jogurt in kislo smetano.  V kozarec damo najprej 2-3 žlici avokadove čokoladne kreme, sledi jogurtova plast, nato še malinina, potem ponovimo. Po želji okrasimo s poljubnim sadjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.